Reklamsız Sözcü

Trakya’nın en güzel ilçelerinden: Babaeski

Mar­ma­ra­’nın en ku­zey nok­ta­la­rın­dan bi­rin­den, Kırk­la­re­li­’n­den mer­ha­ba.
Ebru ERBERDİ
00:4613 Kasım 2016
Trakya’nın en güzel ilçelerinden: Babaeski
Mar­ma­ra­’nın en ku­zey nok­ta­la­rın­dan bi­rin­den, Kırk­la­re­li­’n­den mer­ha­ba.

Mar­ma­ra'nın en ku­zey nok­ta­la­rın­dan bi­rin­den, Kırk­la­re­li'n­den mer­ha­ba. Bu haf­ta Trak­ya'nın en gü­zel il­çe­le­rin­den bi­rin­de­yiz, Ba­ba­es­ki si­zi ça­ğı­rı­yor. Er­ge­ne Neh­ri'nin su­yu, bu top­rak­la­rı da­ha da el­ve­riş­li kıl­mak­ta­dır. Kar­puz, ay­çi­çe­ği, buğ­day, ka­no­la gi­bi önem­li ta­rım ürün­le­ri bu top­rak­lar­da ye­ti­şe­bil­mek­te­dir. Sa­na­yi de il­çe­miz­de ge­liş­miş­ ve ge­liş­me­ye de­vam ediyor.

30

Pırasa böreği

Malzemeler:  – 1 kg pırasa – 2 çorba kaşığı domates salçası – 3 çorba kaşığı sıvıyağ

Hamur için: – 500 gr un – Su – Sıvıyağ – Tuz

Ya­pı­lı­şı: Pırasaları temizleyin. Yıkayıp küçük küçük doğrayın. Tavada sıvıyağı kızdırıp pırasaları ilave edip yumuşayana kadar kavurun. Daha sonra salçayı ekleyip karıştırın. Tuzunu ilave edip tavayı ocaktan alın. Bu sırada unu hamur yoğurma kabına alın. Tuz ekleyip harmanlayın. Azar azar su ilave edip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun. Hamurdan 10 tane beze hazırlayın. Tezgâha un serpip bezeleri tepsiden biraz daha büyük olacak şekilde açın. Tepsiyi yağlayın ve yufkaları aralarına yağ sürerek üst üste yerleştirin. Hazırladığınız pırasalı malzemeyi en üste yayıp hamurun dışa taşan kenarlarını içe doğru kıvırın. Yufkanın kenarlarına sıvıyağ sürüp önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 45-50 dakika pişirin. Dilimleyip sıcak olarak servis yapın.

32

Pekmezli kaçamak

Malzemeler:
– 1.5 lt su – 400 gr mısır unu – 150 gr tereyağı – 2 tatlı kaşığı tuz – ¾ çay bardağı pekmez

Ya­pı­lı­şı: Su ten­ce­re­ye ko­na­rak kay­na­ma­ya bı­ra­kı­lır. Kay­na­yan su­yun içi­ne tuz atı­lır. Da­ha son­ra mı­sır unu sa­lı­nır. Bir yan­dan da tah­ta ka­şık­la ka­rış­tı­rı­lır. Mı­sır unu­nun ta­ma­mı kon­duk­tan son­ra tah­ta ka­şı­ğın ter­si ile mı­sır unu ten­ce­re­ye bas­tı­rı­la­rak 5 da­ki­ka kay­na­tı­lır. Pi­şen ka­ça­mak tep­si­ye bo­şal­tı­lır. Üze­ri­ne ya­kı­lan te­re­yağ ka­şı­ğın ter­si ka­ça­ma­ğa bas­tı­rı­la­rak dö­kü­lür. Son ola­rak üze­ri­ne pek­mez dö­kü­le­rek ser­vis edi­lir.

SIRADAKİ HABER
Paylaş Tweet