Reklamsız Sözcü

Türkiye’nin en çok turist toplayan ilçesi: BANDIRMA

03:467 Şubat 2016
Türkiye’nin en çok turist toplayan ilçesi: BANDIRMA

Ebru ERBERDİ

Türkiye'nin en güzel ve özel ilçelerinden birindeyiz bu hafta. Yaklaşık 150 bin insana ev sahipliği yapan Bandırma'dan herkese merhaba. Önce Balıkesir'in, ardından Türkiye'nin en önemli ilçelerinden olan Bandırma, Türkiye'nin büyük ve önemli limanlarından birisidir. Doğal güzellikleriyle herkesi kendine hayran eden Bandırma, Marmara bölgesinin ve Türkiye'nin en çok turist toplayan bölgelerinden birisi olarak bilinmektedir. Bu doğal harikalar bir kenara, sanayi ve teknik anlamda da gelişmiş bir ilçemiz olan Bandırma, gübre üretiminde, hayvancılıkta oldukça önemli ve büyük bir paya sahiptir. Bu doğal hayatın yanına kurulmuş olan sanayi ve hayvancılık hem halkın geçimini sağlamakta, hem de ilçenin mutfağına lezzet katmaktadır.

Höşmerim

Hoşmerim

Malzemeler:
– 1 su bardağı irmik
– 1/4 paket margarin
– 1.5 su bardağı şeker
– 1 su bardağı süt
– 1 su bardağı su
– Yarım su bardağı rendelenmiş dil peyniri veya tuzsuz yağlı peynir
Süslemek İçin:
– Kabuksuz badem

Ya­pı­lı­şı:
Yağı eritelim. İrmiği ekleyip altın sarısı bir renk alana dek kavuralım. Ayrı bir tencerede şekeri, sütü ve suyu kaynatalım. Bu şerbeti altın sarısı renk alan irmiklerin üzerine dökelim. Dil peynirini rendeleyerek tatlının içine ilave edelim. Peynirler eriyene dek pişirelim. Höşmerimi ateşten indirip, servis tabağına kaşıkla düzgün şekiller vererek alalım. Üzerini kabuksuz bademler ile süsleyelim. Afiyet olsun…

Balıkesir Mantısı

Balıkesir mantısı

Malzemeler:
– 2 adet tavuk göğüsü veya but
– 2 su bardağı haşlanmış nohut
– 1 tatlı kaşığı tane karabiber
Mantı Hamuru:
– 4,5-5 su bardağı un
– 1 adet yumurta
– 1 su bardağı su
– 1 çay kaşığı tuz

Ya­pı­lı­şı:
Tavuk göğüsleri tuz ve tane karabiberler eklenmiş bol su içinde haşlanır. Haşlama suyu ayrılır. Derin bir kapta un yavaş yavaş eklenerek ele yapışmayan bir hamur yoğurulur. Dört bezeye bölünüp üzeri örtülür. Bezeler merdane ile açılıp, minik karelere kesilir. Kesilen kareler boş olarak mantı şeklinde kapatılıp, kurumaması için üzeri örtülür. Bezelerin hepsi açılıp, mantı şeklinde kesilip, hazırlandıktan sonra fırın tepsisine yayılır. Önceden ısıtılmış 180 derecede fırında, kızarana kadar yaklaşık 40 dakika pişirilir. Mantılar tavuk haşladığımız suda yumuşayana kadar nohutlar da eklenerek pişirilir. Pişen mantı ve nohutlar süzülüp, servis tabağına yayılır. Mantıların üzerine haşlanıp irice parçalara ayrılmış tavuk etleri yayılır. İyice çırpılmış yoğurda sarımsak ve tuz eklenip, tavukların üzerine dökülür. En üste de zeytinyağında biraz yakılan kırmızı pul biber ve kuru naneli sos dökülür. Sıcak olarak servis edilir.

 

Son güncelleme: 07:3208.02.2016
SIRADAKİ HABER
Paylaş Tweet