Reklamsız Sözcü

Türkiye’nin şelalesiyle ünlü ilçesi: Manavgat

Ebru ERBERDİ
23:3011 Haziran 2016
Türkiye’nin şelalesiyle ünlü ilçesi: Manavgat

16
Ha­zır ha­va­lar ısın­mış­ken ve gü­neş yü­zü­nü gös­ter­me­ye baş­la­mış­ken, yaz ay­la­rı­nın ta­dı­nı çı­kar­ma­nın en gü­zel yol­la­rın­dan bi­ri­si, Ak­de­niz sa­hil­le­ri­ne doğ­ru yol al­mak. Ma­nav­gat, An­tal­ya'nın en bü­yük ikin­ci il­çe­si, Ma­nav­gat Şe­la­le­si'nin ev sa­hi­bi. Ta­ri­hi Mi­la­t'­tan ön­ce­ye da­ya­nı­yor ve o gün­den bu gü­ne, do­ğal gü­zel­li­ği­ni, ta­ri­hi­ni ve kül­tü­rü­nü ya­şat­ma­ya de­vam edi­yor. Ma­nav­gat Neh­ri'yle birlikte ve bi­raz da­ gü­ne­ye in­di­ğiniz­de, bü­yü­le­yi­ci kum­sal­lar sizi bekliyor.

17

Mizisra

Malzemeler:
– 500 gram un
– Yarım çay bardağı sıvıyağ
– Yeteri kadar su
İç harcı için;
– 250 gram lor peyniri
– 1 su bardağı toz şeker
– 1 çay bardağı tarçın
– 1 çay bardağı ceviz içi

Ya­pı­lı­şı: Un, sıvı yağ ve yeteri kadar suyu, kulak memesi kıvamı alana dek yoğurup yarım saat dinlendirin. Ayrı bir yerde lor peyniri, toz şeker ve tarçını karıştırın. Hamurdan limon büyüklüğünde parçalar koparıp, oklava ile servis tabağı büyüklüğünde açın. Bir tarafına 1 çorba kaşığı lorlu karışımdan koyup, hamurun diğer yüzünü üzerine kapatın. Kare şeklinde kesip, kenarlarının açılmaması için elinizle bastırın. Tüm hamur bitene dek aynı işlemi uygulayın. Sıva yağda kızartıp, sıcak olarak servis yapın.

15

Tahinli Girit sarması

Malzemeler: – 70-80 adet asma yaprağı – 1 demet ince kıyılmış maydanoz – 1 çorba kaşığı ince kıyılmış taze nane – 2 adet rendelenmiş büyük kabak – 3 adet kabuğu soyulmuş ve rendelenmiş domates – 3 adet ince kıyılmış büyük soğan – 1 çorba kaşığı kekik – 1 tatlı kaşığı kimyon – 1.5 tatlı kaşığı karabiber – 1 su bardağı tahin – 3 su bardağı pirinç – 2 tatlı kaşığı tuz – 1 çay bardağı zeytinyağı

Ya­pı­lı­şı: Büyük bir kaba, maydanoz, nane, kabak, domates, soğan, kekik, kırmızı biber, kimyon, pirinç, tuz ve tahini koyun. Daha sonra iyice karıştırıp malzemelerin birleşmesini sağlayın. Asma yapraklarını kaynar suda biraz bekletip hafif yumuşatın. Ardından hazırlamış olduğunuz malzemeyle yaprakları sarın. Diğer yandan bir adet patatesi dilimleyip bir tencerenin dibine yerleştirin. Sardığınız sarmaları sıra sıra diztikten sonra üzerine 1.5 bardak su ilave edin. Üzerine ise dolmaları bir arada tutacak bir tabak koyun. Kısık ateşte yeteri kadar pişirin.

Son güncelleme: 01:3412.06.2016
SIRADAKİ HABER
Paylaş Tweet