Reklamsız Sözcü

Yaza göbeksiz girmenizi sağlayacak yoğurt kürü

Yemek kültürümüzün vazgeçilmezi yoğurt ile yaza hazırlanın
08:0028 Nisan 2016
Yaza göbeksiz girmenizi sağlayacak yoğurt kürü
Yemek kültürümüzün vazgeçilmezi yoğurt ile yaza hazırlanın

Binlerce yıldır mutfağımızda olan yoğurt, içerdiği bakterilerle de sindirim sisteminin dostu.Son yıllarda yapılan araştırmalar gösterdi ki; sütü fermente ederek yoğurt oluşumunu sağlayan Lactabasillus acidophilus ve Lactobasillus bifidus gibi yararlı bakteriler, bağırsak sağlığımız için çok faydalı. Yoğurdun bu özelliği ile göbek eritmede muhteşem bir formül olduğunu belirten Diyetisyen Ayşe Tuğba Şengel, yaza hazırlık yapan ŞIK okuyucularına özel yoğurt kürü hazırladı.

Diyetisyen Ayşe Tuğba Şengel, yoğurdun protein, kalsiyum, fosfor, laktik asit, folik asit, riboflavin (suyundaki yeşilimsi rengi veren) besin öğeleri bakımından zengin olduğunu, süte göre içeriğindeki proteinin daha iyi sindirildiğine dikkat çekiyor. Süt alerjisi olan, bağırsaklarında gaz şikayeti olan kişilerin ise süte oranla yoğurdu daha rahat tüketebileceklerini açıklıyor. Yoğurdun, çocuk ve yetişkinlerde ishal tedavilerinde kullanıldığını da vurgulayan Şengel, faydalarını şöyle sıraladı:

YOĞURDUN 6 FAYDASI

**Diyet tedavilerinde yoğurt anahtar rol oynar.
**Yoğurt bazı çalışmalara göre karın bölgesindeki yağ yakımını hızlandırır.
**Yoğurtta bol miktarda bulunan kalsiyum, yağ yıkım metabolizmasında yer alır.
**Yeteri kadar kalsiyum alamamak, yağ yakımını sekteye uğratır, bu açıdan yoğurdun içerdiği kalsiyum, kilo vermek isteyenler için çok faydalıdır.

**Yoğurt sahip olduğu birçok faydasının yanında kaliteli protein miktarı yüksek olduğundan ayrıca yağ yakıcı etkiye sahip olması nedeniyle sabahtan akşama kadar her zaman rahatlıkla yenebilecek bir besindir. Ayrıca yemeklerin yanında veya ara öğünlerde tüketirseniz iştahınızı baskılayacak ve hızlı acıkmanızı engelleyecektir. **Yoğurt tok tutan ve kan şekerini regüle eden, düzenleyen bir besindir.

BU KÜRLE GÖBEĞİNİZ ERİYECEK

Malzemeler:
1 kase az yağlı yoğurt
1 çay kaşığı zencefil
1 çay kaşığı zerdeçal
1 çay kaşığı tarçın

1 kase az yağlı yoğurdun içine 1 çay kaşığı zencefil ,1 çay kaşığı zerdeçal ve 1 çay kaşığı toz tarçın ilave edip karıştırıyoruz. Bunu sabah,öğlen ve akşam olmak üzere 3 kez yapıyoruz ve tüketiyoruz.

KABIZLIĞA KARŞI YOĞURT KÜRÜ

Malzemeler:
1 kase az yağlı yoğurt
1 tatlı kaşığı keten tohumu
1 yemek kaşığı kuru yaban mersini

İsteğe göre tarçında eklenerek tüketilebilir. Karışım tüketildikten sonra 2 su bardağı su içmek bağırsak sağlığı için faydalıdır. Kronik kabızlığı olan bireylerde kabızlık süresince tüketilmelidir.Günde 1 defa tüketmek uygundur. Birkaç ay ara verilerek uygulanmalıdır.

YARIN: HEM 4 KİLO VERİN HEM KALBİNİZİ KORUYUN

SIRADAKİ HABER
Paylaş Tweet