Reklamsız Sözcü

Zeytinin, balığın ve üzümün en tazesini Şarköy’de bulabilirsiniz

Küçük bir tatil kasabasını andıran şirinlikteki Şarköy’ün yaz aylarındaki nüfusu yerli turistler sayesinde zirveye çıkıyor
00:2924 Nisan 2016
Zeytinin, balığın ve üzümün en tazesini Şarköy’de bulabilirsiniz
Küçük bir tatil kasabasını andıran şirinlikteki Şarköy’ün yaz aylarındaki nüfusu yerli turistler sayesinde zirveye çıkıyor

Ebru ERBERDİ

 

Marmara Denizi kıyısında bulunan ve küçük bir tatil kasabasını andıran Şarköy'deyiz bu hafta. Yaz nüfusu yerli turistlerin keşfi ile her geçen gün artan ilçemiz Tekirdağ'a bağlı.

Karnıyarık böreği

Malzemeler: – 3 adet yufka – 2 su bardağı yoğurt – Yarım paket margarin – Yarım su bardağı sıvı yağ – 2 adet domates – 2 adet yeşil biber – Yarım kg ekşimik – 1 demet maydanoz – 100 gr kaşar veya beyaz peynir – 1 yumurta

Ya­pı­lı­şı: Margarini eritin, yoğurtla ve sıvı yağla birlikte çırpın. Her üç yufka arasına bu karışımdan sürün. Yufkaları üst üste koyup sigara böreği saracak şekilde kesin. İçine ekşimik ve maydanoz karşımı koyun, sigara böreği gibi sarın. Sonra ortasından karnıyarık gibi yarıp, kesilen bölüme bu kez doğranmış domates, biber ve peyniri yerleştirin. Üzerine yumurta sürüp fırında kızartın.

Göceli kapama

Malzemeler: – 1 adet kuru soğan – 1 kilogram tavuk – 3 su bardağı pirinç – 1 su bardağı göce – 1 çorba kaşığı salça – Tuz n Karabiber

Ya­pı­lı­şı: Tencerenize parçalanmış tavuk etlerini ya da tavuk bagetleri sıvıyağ ile birlikte alın. Şöyle bir çevirip üzerine soğanı birlikte yemeklik doğrayarak koyun. Sotelendikten sonra salçasını ilave edin. Üzerine bolca sıcak su ilave ederek pişmeye bırakın. Fırın kabına pirinci yıkayarak alın. Üzerine bir taşım kaynatılmış buğdayı ilave edin. Pişen tavuk etlerini suyu ile birlikte üzerine boca edin. Tavuk etlerini eşit bir şekilde pirincin üzerine yerleştirin. Tuzunu ilave edip fırında 180 derecede tüm suyunu çekip pirinçler kıvam alana kadar pişirin. Sıcak sıcak servis yapın. Kocaman bir tepsi pilavlı tavuk hem nefis hem de ekonomik.. En son üzerine karabiber serperek ikram edin.

 

 

SIRADAKİ HABER
Paylaş Tweet