Kış aylarında bağışıklık sistemini desteklemek isteyenler için en etkili çorba olarak bilinen Tavuksuyu çorbasının tahtını pancar çorbası salladı.
Pancar çorbası sağlığınızı korumanın en lezzetli yollarından biri. Üstelik Türk mutfağında da oldukça popüler olan pancardan çorba yapmak düşündüğünüzden çok daha kolay.
Tek bir kasesi bile bağışıklık sisteminizi güçlendirerek vücudunuzu hastalıklara karşı daha dirençli hale getiriyor. İşte tarifi..
Malzemeler
2 adet orta boy kırmızı pancar
1 adet orta boy patates
1 adet havuç
1 adet soğan
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı zeytinyağı
4 su bardağı kereviz suyu
Tuz ve karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı kırmızı pul biber (isteğe bağlı)
Yarım limonun suyu
Taze otlar (servis için isteğe bağlı, örneğin maydanoz veya dereotu)

Yapılışı
Pancarları, patatesi, havucu ve soğanı soyun ve küp küp doğrayın. Sarımsakları da ince ince dilimleyin.
Bir tencereye zeytinyağını koyun ve doğradığınız soğan ile sarımsağı ekleyerek soteleyin. Soğanlar yumuşayınca, havuç ve patatesleri ekleyip birkaç dakika daha kavurun.
Doğranmış pancarları da tencereye ekleyin ve tüm sebzeleri birlikte karıştırarak 2-3 dakika sotelemeye devam edin.
Sebze suyunu tencereye dökün ve kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra altını kısarak sebzeler yumuşayana kadar, yaklaşık 20-25 dakika pişirin.
Sebzeler tamamen yumuşadıktan sonra, çorbayı blender ile pürüzsüz hale getirin. Ardından tuz, karabiber, kimyon ve isteğe bağlı olarak kırmızı pul biberi ekleyin.
Limon suyunu ekleyip bir kez daha karıştırın. Çorbanın kıvamını kontrol edin; eğer çok yoğun ise biraz daha sebze suyu ekleyebilirsiniz.
Çorbayı kaselere dökün ve isteğe bağlı olarak üzerine ince doğranmış taze otlarla süsleyerek servis yapın.