Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesinde bulunan 110 yıllık Ördek mahallesi, insanların alay etmesinden dolayı isim değişikliğine gitti. Mahalle muhtarı Medet Karakaş, hayvan ismi olduğu için alay konusu olduğunu bundan dolayı imza toplayarak köyün ismini değiştirmek zorunda kaldıklarını ifade etti.
ÖRDEK İSMİNİ DUYAN ALAY EDİYORDU
Mahalle sakinleri, Afşin Belediyesi'ne verdikleri dilekçe ile Ördek mahallesinin ismini Güzelyurt olarak değiştirilmesini talep etti. 450 kişinin yaşadığı ve 200 haneli olan 110 yıllık Ördek Mahallesi'nin ismi böylelikle Güzelyurt olarak değiştirildi.
İMZA TOPLAYIP KÖYÜN İSMİNİ DEĞİŞTİRDİLER
Muhtar Karakaş, insanların sürekli köyün ismiyle alay ettiklerini belirterek, "Burada bir tane ördek yaşamaz. Bizim köyün ismi alay konusuydu, herkes bizimle dalga geçiyordu. ‘Ördek çok mu, ava gelelim’ diyorlardı. Çocuklarımız okullara gittiği zaman orada alay konusu oluyordu" diyerek yaşadıkları sıkıntıyı dile getirdi.
Karakaş, bu yaşadıklarından sonra köyün isminin değiştirilmesine karar verdiklerini söyledi.