AKP kongresinde Sözcü başta olmak üzere 7 gazeteye akreditasyon uygulandı. Demokrasiyi ayaklar altına alınan bu uygulama bugün üniversitede kendini gösterdi.
Ankara Üniversitesi'nin açılışına katılan Erdoğan'ı dinlemeye kayıt yaptırdıkları için sicillerine baktırılan çocuklar alındı. Durumu protesto eden diğer öğrenciler, polisten hem dayak yedi hem de gözaltına alındı.

ÖĞRENCİLERE DAYAK VE GÖZALTI

Erdoğan, Ankara Üniversitesi'nin 2012- 2013 akademik yıl açılış törenine katılırken, olağanüstü güvenlik önlemleri alındı. Çatılara keskin nişancılar yerleştirilirken, listede adı olmayanlar içeri alınmadı, çiçek ve çelenkler tören salonuna sokulmadı. İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) tarafından Kimyasal Biyolojik Radyolojik Nükleer (KBRN) Silahlardan Korunma aracı ve ekipleri üniversite bahçesinde hazır bekletildi. Erdoğan’ı protesto etmek isteyen gruptaki 19 üniversiteli gözaltına alındı.

Başbakan Erdoğan’ın Ankara Üniversitesi’nde konferansa katılması nedeniyle üniversite kampusundaki çatılara keskin nişancılar yerleştirildi. Morfoloji binasında gerçekleştirilen konferansa sadece listede adı olanlar alındı. Öğrenci ve öğretim üyeleri de yapılan aramalardan sonra salona girebildi.

ÖĞRENCİLERE BİBER GAZLI MÜDAHALE

Başbakan Erdoğan'ın törenin yapılacağı Morfoloji binasına gelişi sırasında ÖDP üyesi olduklarını belirtilen bir grup, protesto eylemi yapmak istedi. Güvenlik güçlerinin barikat oluşturarak durdurduğu grup direnince, biber gazıyla müdahalede edilerek 19 öğrenci gözaltına alındı.

ÇİÇEKLER DE SALONA ALINMADI

Tören için gönderilen çelenk ve çiçekler de yapılan aramaların ardından sadece üniversitenin bahçesine alınırken, tören salonuna götürülmesine izin verilmedi.

Bu arada Üniversite bahçesinde İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) tarafından Kimyasal Biyolojik Radyolojik Nükleer (KBRN) Silahlardan Korunma önlemi alındı. KBRN aracı ve ekipleri tören bitimine kadar üniversite bahçesinde hazır bekletildi.