CNN Türk'te Enver Aysever'in sunduğu Aykırı Sorular'a katılan İlahiyatçı Prof. Zekeriya Beyaz, dinle ilgili çok tartışılan yorumlarına bir yenisini daha ekledi. Beyaz, kurban etiyle içki içmenin herhangi bir sakıncası olmadığını söyledi.

VİDEO İÇİN TIKLAYIN 

Zekeriya Beyaz, şöyle konuştu:

"Özüne bakalım. Varlıklı insandan perişan insanlara maddi, iktisadi bir değerin aktarılması kurbandır. Ayakkabı imalatı yapıyorum. 50 çift ayakkabıyı tutup fakir çocuklara verebilirim. Kurban yerine geçer. Dinin yorumu budur.

Ama siz mezhebe giderseniz, filan hoca efendinin lafına giderseniz, onlara göre kurban kan akıtmaktır. Onun için Hacca gidiyorlar 50 seneden beri... Bir günde bir kaç milyon kurban kesiyorlar, kan akıtıyorlar. İki saat sonra da güneş vurup hepsini leş ediyor. Övüne övüne geliyorlar ibadet yapmaya. İbadet falan değil bu. Amaca bakalım. Hikmet amaçtadır."

KURBAN ETİYLE İÇKİ İÇMEK

Program sunucusu Enver Aysever'in sorduğu 'Kurban etiyle içki içen bir adam günaha girer mi?" sorusuna Zekeriya Beyaz şu cevabı verdi: Yok efendim. Ne ilgisi var. Yani özel suretle kurban Eti filanın yanında yenilir, yenilmez, vayahut da sıvının yanında içilmez diye bir şey yok. Bu aşırılıktır."