Ardahan'da cezaevlerindeki açlık grevini desteklemek amacı ile yapılan izinsiz gösteride polise taş attığı öne sürülen 14 kişi, düzenlenen 'Serhat- Huzur Operasyonu' ile yakalandı. Sorgularının ardından adliyeye sek edilen şüpheliler tutuklandı.

Ardahan'da 5 Kasım günü açlık grevini desteklemek için İnönü Caddesinde izinsiz yürümek isteyen 150 kişilik BDP'li gruba polis müdahale etti. Taş atılması üzerine polis, gözyaşartıcı gaz ve su sıkarak müdahele etti.

Kamera görüntülerinden kimlikleri belirlenenlerin yakalanması için Emniyet Müdürlüğü ekipleri 7 Kasım çarşamba sabahı operasyon düzenledi. Polise taşlı saldırıda bulunan ve bir bölümü Ardahan Üniversitesi'nde okuyan öğrencilerin de bulunduğu Ü.E., B.G., E.A., S.T., Ö.I., A.D., R.Ç., T.K., M.K., E.Y., A.Ö., M.K., M.Ş., M.K., 'Terör örgütü propagandası yapmak', 'kamu görevlilerine direnme ve yaralama', 'kamu malına zarar vermek' suçlarından sevk edildikleri mahkeme tarafından tutuklandı. 1'i kadın olan 14 şüpheli, Ardahan B tipi Cezaevi'ne konuldu.