Yakın çevresinden elde edilen bilgilere göre Sidar Sakık evindeki atlayarak intihar etti. Olayla ilgili gelen ilk bilgilerde ise Sidar Sakık’ın silahla vurularak öldürüldüğü öne sürülmüştü.

ÖNDER AÇIKLADI: İNTİHAR
Sırrı Süreyya Önder’in Twitter hesabında;  ” Sırrı Sakik vekilimizin oğlu sidar Sakik evin balkonundan atlayarak intihar etmiştir. Diğer haberler yanlıştır başımız sagolsun” açıklamasında bulundu.

Sidar Sakık'ın cenazesinin yarın kaldırılacağı açıklandı.

HABERİN VİDEOSU İÇİN TIKLAYIN 

HASTANEDEN İLK AÇIKLAMA

Güven Hastanesi Başhekimi Dr. Tevfik Ali Küçükbaş, "BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık'ın
oğlu Sidar Sakık saat 04.15'te hastanemize getirildi. Yüksekten düşme sonucu oluşan
travmaya bağlı olarak hastanemize getirildiğinde maalesef hayatını kaybetmişti. Savcılık,
adli soruşturma başlattı. Savcılığın talimatı ile cenaze otopsi için Adli Tıp'a
gönderildi" dedi.

TWITTER'DAN SON MESAJ
Sidar Sakık, twitter hesabına 1 hafta önce "Yok,konusacak hicbirsey yok.Ben susmak istiyorum. Huzur icinde susmak. Sadece gülümseyerek susmak..." ve "Benim en kötu hikayemi,en güvendiğim insanlar yazdı.." Cemal Safi" yazmış. Bu yazıdan bir kaç gün sonra da Twitter hesabını kapatan Sakık, diğer sosyal paylaşım sitelerindeki hesaplarını da dondurmuş.

BDP ise olayla ilgili şu açıklamayı yaptı:
"Muş Milletvekilimiz Sayın Sırrı Sakık’ın oğlu, Sidar Sakık içine girdiği bir bunalım neticesinde bu sabah babasıyla birlikte yaşadığı evin balkonundan atlayarak yaşamını yitirmiştir."

SIRRI SAKIK KİMDİR?

1 Ağustos 1957'de Muş Yürecik Köyü'nde doğdu.

Babasının adı Sabri, annesinin adı Fatma'dır. Turizm İşletmeciliği. Turizm alanında işletmecilik yaptı. Cumhuriyet ve Vatan gazetelerinde bir süre muhabirlik yaptı. Demokrasi Partisi (DEP) ve Demokratik Toplum Partisi (DTP) Kurucu Üyesi oldu. 19. Dönem Muş Milletvekili. 23. dönemde Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlık Divanı İdare Amiri oldu. 22 Temmuz 2007 genel seçimlerinde DTP' den, 2011'de de BDP'den Muş Milletvekili olarak seçildi.
Sakık, 3 çocuk babasıdır.