AKP Kütahya Milletvekili Vural Kavuncu, hakem Fırat Aydınus adına açılan twitter hesabından atılan ”Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Fenerbahçe düşmanı olsa şimdi Eskişehir’le değil Tavşanlı Linyit’le ile maç yapıyordunuz” mesajına tepki gösterdi. Ancak o hesap Fırat Aydınus'a ait değil.

Eskişehir-Fenerbahçe maçında Caner'e gösterdiği kart yüzünden spor gündemine oturan Fırat Aydınus sosyal medyada da tartışma konusu oldu.

Twitter'da Fırat Aydınus adına açılan bir hesapta, ”FB’li arkadaşları sağduyuya davet ediyorum. TFF Fenerbahçe düşmanı olsa şimdi Eskişehir’le değil, Tavşanlı Linyit’le maç yapıyordunuz” şeklindeki mesaj halk tarafından Kütahya Milletvekili Vural Kavuncu’ya iletildi.

Bu sözleri üzüntüyle karşıladığını belirtan Kavuncu, ”Amacın ne olduğunu tam algılayamamakla birlikte, sonuç itibariyle Tavşanlı Linyitspor ile ilgili küçümseyici, onur kırıcı bir ifadedir” dedi. Ancak yanlış anlaşılmaya sebep olan bu tweet, aslında Fırat Aydınus'un kendisi tarafından atılmamıştı.

"Doğrusu Sayın Fırat Aydınus’un, PTT 1. Lig’de onca takım varken bir takımı bu şekilde zikretmiş olması, aslında kafasındaki Tavşanlı Linyitspor ile ilgili ön yargıyı, küçümsemeyi gözler önüne sermektedir." diyen Kavuncu, olayın TFF tarafından da dikkate alınıp gerekli soruşturmanın yapılacağından kuşkusunun olmadığını söyledi.

Fırat Aydınus bu açıklamanın ardından herhangi bir açıklama yapmadı.