Yapılan araştırmaya göre kadınların her evresinde mükemmel erkek mevcuttur. Kadınların yaşları onların nasıl bir mükemmel erkek istediğini belirler.



 

18-24 yaş arası kadınlar erkeklerde karın kası seviyor.

24-34 yaş arası kadınlar kariyer odaklı erkekleri beğeniyor.

35-44 yaş arası kadınlar kendilerinden 5 yaş büyük erkekleri tercih ediyor.

45 yaş üstü kadınlar genç erkekleri beğeniyor.

55 yaş üstü kadınlar tensel uyum arıyor ve daha seçici oluyor.

5 YAŞ ARALIĞI İÇİN 5 MÜKEMMEL ERKEK


Match.com arkadaşlık sitesinin her yıl hazırladığı LoveGeist raporu, kadın ve erkeklerin ilişkiler konusunda değişen davranışlarını ortaya çıkarırken doğru bilinen yanlışları da gözler önüne seriyor.

Psikolog ve İlişki Uzmanı Dr. Cecilia D’Felice, raporla ilgili 'Kadınlar olgunlaştıkça zevklerinin ve beklentilerinin gelişmesi de normal' diyor ve ekliyor:

'Genç yaşlarda genlerimizi paylaşmak istediğimiz karşı cinste görüntü önem kazanırken, bu yüzeysel özellikler ileriki yaşlarda daha az önemseniyor'

18-24 yaş arası kadınlar için mükemmel erkek

Bu yaş grubunda genç kadınlar öncelikle arkadaşlarına gösteriş yapabilecekleri bir erkek istiyorlar.

Araştırmaya katılanların yüzde 47'si arkadaşlarının onaylayacağı bir erkek arıyor.

Bu yaş aralığındaki kadınlar, karın kası seviyorlar ve kendilerinden daha iyi bir vücuda sahip olan bir erkek arıyorlar.

Müzik, film ve kitap zevkinin uyumu bu yaş aralığındadaha fazla önem kazanıyor.

Dr. D’Felice bu yaş aralığını şöyle yorumluyor: 'İlk duygusal ilişkilerimize başladığımız yaşlarda ait olma ve diğerleri tarafından onaylanma isteğini göz önünde bulundurarak seçim yaparız. Özgüvenimizi yeni yeni kazandığımız bu yaşlarda iyi bir seçim yapmak kendimizce önemlidir'

25-34 yaş arası kadınlar için mükemmel erkek

Bu yaş aralığında ise kariyer yapmaya başlayan kadınlar ilişkilere uzun süreli olması gözüyle bakarlar ancak yine de fiziksel görüntü önemlidir.

Cinsel uyum 25-34 yaş arası kadınlarda diğer tüm yaşlardan çok daha fazla önemlidir.

Araştırmaya katılanlar kadınlar 3'te 2'sinin katıldığı görüş ise, erkeğin hırslı olması gerektiğidir.

Dr. D’Felice, 'Kendimize güven kazanıp kariyerimize yatırım yaptığımızda bizimle aynı doğrultuda olan erkekler daha cezbedicidir.

Genç ve çekiciyken karşımızdaki insanda da aynı özellikleri görmek isteriz. Bu yıllar kişiliğimizi tam anlamıyla oturttuğumuz, kim olduğumuz ve ne istediğimizi en iyi şekilde anladığımız yıllardır' diyerek bu yaş aralığını özetliyor.

35-44 yaş aralığı kadınlar için mükemmel erkek

Tam durulma dönemine girildiğinde kadınların etkilendiği erkekler kendilerinden yaşça büyük olanlar. Bu yaş aralığındakilerin yüzde 73'ü kendilerinden 5 yaş büyük erkeklerle çıkmayı tercih ediyorlar.

Sosyal ortamlar tarafından kabullenilmenin en önemli olduğu bu yaş aralığında kendilerine karşı kötü davranan erkeklere tahammül edebilenlerin oranı yüzde 1'in altında.

Dr. D’Felice bu durumu şöyle yorumluyor: 'Bağlılık ve aile hayatını düşündüğümüzden itibaren önceliklerin sıralaması değişiyor.

Hayatında bir şeyleri başarmış, kariyerlerinde başarılığı ve hayat tecrübesi olan erkekler, maddi ve manevi kaynaklarının çokluğu nedeniyle bu yaş grubuna daha çekici geliyor. '

45-54 yaş aralığı kadınlar için mükemmel erkek

Güvence bu yaş aralığında önem kazanıyor. Kendini eşiyle güvende hissetmek isteyenlerin oranı bu yaş aralığında yüzde 95 oranına çıkıyor. Bu grup için de yüksek kazanç önemli. Bu yaşlardaki kadınlar ise karşı cins konusunda diğerlerinden çok daha az seçici. Bir önceki yaş grubunun aksinine bu yaş aralığındaki kadınlar kendilerinden daha genç erkeklerle ilişki yaşamak istiyor. Kendisinden 5 yaş genç erkeklerle çıkmayı düşünenlerin oranı yüzde 54.

Dr. D’Felice bu durumu şöyle yorumluyor:  'Bu dönemde kadınlar her zamankinden fazla özgüven sahibi oluyor.  Risk almaya daha hazır, maceralara atılmaya daha istekli olan bu yaş grubu, aşkın peşinden koşmaktan çekinmiyor ancak yine de kendini güvende hissetme isteği yok değil

55 yaş üstü kadınlar için mükemmel erkek

Hayatın bu safhasında zeka ve paylaşım daha çok önem kazanıyor.  Yaşlandıkça standartları düşmediği gibi 55 yaşının üstündeki kadınlar diğer tüm yaş aralıklarlına göre karşı cins konusunda daha seçici oluyorlar. Tensel uyum konusunu ise yüzde 45 fazlasıyla önemli buluyor.
ming a relationship

Dr. D’Felice; 'Gelişimde kalıcı değişimler ilişkilerde perspektif kazandırıyor, arkadaşlık gibi cinsel uyum da önem kazanıyor. Uzun süreli ilişkiye mizah anlayışı, zeka ve paylaşımcılık açısından bakıyorlar. Farklı ilişkilerde deneyimleri nedeniyle ne istediklerini, daha önemlisi ne istemediklerini biliyorlar'