İstanbul’a “işkenceci” bir Terör Şefi atanmasını ve Şemdinli’de ne olduğunu sorgulayan AKP yöneticileri, Erdoğan’ı çok öfkelendirdi. AKP Genel Merkezi’nde üç gün önce yapılan Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısına, işkence ve tecavüz olaylarından Türkiye’yi üç kez mahkûm ettiren polis şefi Sedat Selim Ay’ın terfi alması ve Şemdinli’de yaşanan olaylar konusundaki tartışma damgasını vurdu.

Katılımcılara “AKP üzerinde planlar yapıldığı” uyarısında bulunan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, günlerdir Şemdinli’de yaşanan çatışmalar üzerine basında yer alan iddialarla ilgili söz alan AKP kurucusu Ayşe Böhürler’e tepki gösterdi. Erdoğan, “Şemdinli’de pek çok ölüm olduğu iddia ediliyor” diyen Böhürler’e “Yok öyle bir şey. Kaynağın Fırat Haber Ajansı mı?” diye çıkıştı. Toplantıda diğer gerginlikse işkence hükümlüsü polis şefi Sedat Ay atanması üzerine çıktı

15 YIL SONRA KONUŞMAK MANİDAR

İşkenceden mahkum olanayrıca, AİHM'de mahkumiyet getiren Selim Ay'ın yaptıklarının 15 yıl sonra tartışılması için manidar diyen Erdoğan terfiyi sorgulayan AK Parti grup Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı'ya da kızdı.

Taraf