Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, geçmişte işkence yaptığı iddiasıyla gündeme gelen İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Selim Ay için İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’e “Görevden al” mesajı gönderdi. Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürü Murat Karakaya’nın verdiği iftar yemeğinde gazetelerin Ankara temsilcileriyle bir araya gelen Arınç, şu mesajları verdi:

UÇAKTA SONUÇ YOK

Denizden 40’a yakın parça çıkarıldı. Motor da çıkarıldı. Nasıl düşürüldü, henüz bir sonuca ulaşılamadı. Bu uçaklarda karakutu da yok. Vurulduğu yer belli. Suriye karasularında vurulduğu iddiası yorumdan ibaret.

28 ŞUBAT

28 Şubat sürecinde fişlemeler nedeniyle kapatılan vakıfları açıp mallarını iade edeceğiz. İrticacı diye kapatılan Milli Gençlik Vakfı ve Zehra Vakfı değil sadece. Kılıçdaroğlu’nun çok sevdiği Zöhre Ana Vakfı da açılacak. Mal varlıkları iade edilecek. 20 civarında var.

İRAN’A PKK SİTEMİ

İran’ın PKK ve Suriye’ye yönelik tavrı rahatsızlık verici. Şimdi Şemdinli’deki olaylarda teröristlerin İran tarafından sızdığı iddiası var. Sınır güvenliği bize ait ama bunlar geçmişte olmadı. MİT ile bilgi paylaşımı vardı, PKK ile mücadele konusunda işbirliğine gidilmişti.

İLKER BAŞBUĞ

Devlette çok önemli görevde bulunmuş insanların Genelkurmay Başkanı’na “Sen teröristsin” demesi ne vicdana sığar, ne hukuka.

SELİM AY

Bakanlar Kurulu sonrası atanması için “Özensizlik” demiştim. O zaman Bakanlar Kurulu’nda konuştuk. Başbakan o sırada yoktu, ben başkanlık ediyordum. Bakan arkadaşların çoğu, “İşkence nedeniyle soruşturma geçirmişse, bu kadar dedikodu varsa kritik bir göreve getirilmemeliydi” dediler. İslami bir kural var. Allah “Siz şüpheli olandan da kaçının” diyor. Şimdi görev İçişleri Bakanı’na düşüyor. Çağırıp “Nereyi talep ediyorsun?” diye sorması lazım.

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ

Sayın Cumhurbaşkanı da Sayın Başbakan da konuştu. Şimdi herkes ikisinden birinin seçileceğine inanıyor. Üçüncü, dördüncü isim yok. Sonuç belli, yüzde 60 veya 59 oyla Cumhurbaşkanı seçilir.