Canlı yayına katılan Ahmet Özal, Başbakan'ın, Turgut Özal'ın ölümüyle ilgili suikast soruşturması açacağını söylediğini aktardı.

Geçmişte babasının ölümü ile ilgili dosyaların yeni yeni açıklanmaya başladığını anlatan   Özal, "Ölümle ilgili dosyalar devletin elinde var. Başbakan çok cesur davrandı. Adalet ağır da çalışsa muhakkak çalışıyor ülkemizde. . Artık biriken mikroplar bünyeden atılıyor." diye konuştu.

"İNANCIMIZA AYKIRI AMA..."

Özal, mezarın açılması konusunda "Annem çok taraftar değildi, bizim inancımızda meftanın rahatsız edilmemesi vardır ancak bizim aile olarak bu karara hayır deme şansımız yoktu. Bunun açılmasında eğer bazı soru işaretleri giderilecekse açılsın" dedi. Adli tıp uzmanlarıyla mezarın açılmaya değer mi tartışmasını yaşadıklarını belirten Özal mezarın açılmasından sonra bu tartışmanın hükmünü yitirdiğini belirtti.

'BEYİN NORMALDE 6 SAAT SONRA YOK OLUR'

Mezarın açılmasından sonra naaş üzerinde bazı organların bozulmadığını bunun da çok şaşırtıcı olduğunu belirten Özal şöyle konuştu: "Uzmanlara sordum, beynin duruyor olması, iç organların karaciğer böbreklerin duruyor olması çok şaşırtıcı. Beyni hiç açıklayamıyorlar. Beyin 6 saat sonra yok olur gidermiş. 20 sene durmaz yerinde. Beyin adli tıpın işini çok kolaylaştırdı. 19 sene önce o madde belki bulunamayabilirdi."