Spor Toto Süper Lig'de 2012-2013 sezonunun 3. haftasında oynanan maçta Kardemir Karabükspor, evinde Beşiktaş'a 3-0 yenildi.

KARDEMİR KARABÜKSPOR: 0 - BEŞİKTAŞ: 3

Stat: Dr. Necmettin Şeyhoğlu
Hakemler: İlker Meral, Volkan Nariç, Hakan Yemişken

Kardemir Karabükspor: Tomic, Uğur, Kağan, Cernat, Shelton (Dk. 46 İlhan Parlak), Mabiala, Selim Teber (Dk. 46 Birol), Lualua, Mehmet Yıldız (Dk.75 Hamroun), Jahic, İshak

Beşiktaş: McGregor, Fernandes (Dk. 76 Oğuzhan), İbrahim Toraman, Sivok, Veli Kavlak, Olcay (Dk. 84 Erkan Kaş), Hilbert, Necip, Uğur Boral, Batuhan Karadeniz (Dk. 68 Mehmet Akyüz), Holosko

Goller: Dk. 5, Dk. 34 Fernandes, Dk. 30 Uğur Boral (Beşiktaş)

Sarı kartlar: Dk. 35 Selim Teber, Dk. 58 Uğur, Dk. 63 İshak (Kardemir Karabükspor), Dk. 87 Veli Kavlak, Dk. 90 1 Hilbert (Beşiktaş)

İLK YARIDAN POZİSYONLAR
5. dakikada, Hilbert'in sağ kanattan ortasında top, ceza alanında Batuhan Karadeniz'den sekti. Topu önünde bulan Fernandes, düzgün bir vuruşla meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu: 0-1

16. dakikada, ev sahibi takımda sağ kanattan Lualua'nın ceza sahasına yerden ortasında, ön direkte Mehmet Yıldız topa dokunamadı. Arka direkte topla buluşan Shelton'un şutunda meşin yuvarlak direğe çarparak auta gitti.
30. dakikada, Uğur Boral, sol kanattan çalımlarla rakip ceza alanına girdi. Boral, düzgün bir vuruşla topu kaleci Tomic'in yanından ağlarla buluşturdu: 0-2
34. dakikada, Beşiktaş'da Batuhan'ın aşırtma pasıyla, rakip ceza alanında topla buluşan Fernandes, kendisinin ikinci, takımının üçüncü golünü attı: 0-3
45. dakikada, ev sahibi takımda Mehmet Yıldız, sol kanattan topla ceza alanına yöneldi. Yıldız topu rakip ceza alanındaki Shelton'la buluşturdu. Shelton'un vuruşunda top üstten auta gitti. Karşılaşmanın ilk yarısı Beşiktaş'ın 3-0'lık üstünlüğüyle tamamlandı.

İKİNCİ YARIDAN POZİSYONLAR
55. dakikada,
ev sahibi takımda Birol'un kullandığı serbest vuruşta, ceza alanı dışında topu kontrol eden Cernat'ın sert şutunda, meşin yuvarlak direğin dibinden auta çıktı.
57. dakikada, kaleci Tomic ayağıyla topu çıkartmaya çalışırken Beşiktaş'tan Olcay'ın baskısı sonucu topu, kendi ceza alanında bulunan takım arkadaşı Mabiala'ya verdi. Mabiala topu uzaklaştırmak isterken, meşin yuvarlak rakibi Olcay'ın önüne düştü. Olcay'ın sert şutunda, top üst direkten oyun alanına geri döndü.
59. dakikada, Cernat'ın ceza sahası dışındandan sert şutunda, top yan ağlarda kaldı.
62. dakikada, Kardemir Karabükspor atağında İlhan Parlak sağ kanattan ceza sahasına girerek kaleci McGregor'la karşı karşıya kaldı. İlhan'ın şutunda McGregor topu kornere çeldi.
63. dakikada, Beşiktaş'ta Fernandes'in pasıyla sağ kanattan ceza sahasına giren Hilbert, kaleci Tomic'le karşı karşıya kaldı. Hilbert'in yerden şutunda, Tomic topu ayaklarıyla uzaklaştırdı.
83. dakikada, misafir takımda Veli Kavlak topla sağ kanatta ceza alanının hemen dışında buluştu. Kaleci Tomic'in ilerde olduğunu gören Kavlak'ın aşırtma şutunda, Tomic topu kornere çeldi.
90+1. dakikada sağ kanattan Mehmet Akyüz ceza alanına ortaladı. Ceza alanında bulunan Oğuzhan'ın kafa şutunda, kaleci Tomic topu güçlükle uzaklaştırabildi. Karşılaşmayı 3-0 galip tamamlayan siyah beyazlılar, sezonun ilk galibiyetini aldı.

"YOLUN BAŞINDAYIZ, CAMİAMIZIN ÇOK BÜYÜK BAŞARILARA İHTİYACI VAR" 
Kardemir Karabükspor Teknik Direktörü Michael Skibbe takımı adına özür dileyerek, "İlk yarı defansif oyunla ilgili takımım adına özür dilemem gerekiyor. Düşündüğümüz, yapmak istediklerimizi yapamadık. 1-0 iken pozisyona girip atamayınca kırılma anını yakalayamadık. Ofansif oyuncularımız tarafından defansımız yalnız bırakıldı ve de onlar çok yıprandı. Bu maçla ilgili çok kızgınım. Bursa maçına kadar bazı yaptırımlar olacak. Beşiktaş hak ettiği galibiyeti aldı. Transfer için çalışmamız var. Ancak gelecek oyuncunun takıma bir şey katması gerekiyor" dedi.
Hamroun, çok konsantre olamadıklarını, önlerinde 3 puan kazanacakları fırsatlar olduğunu söyledi.
İshak da topa sahip olamadıklarını belirterek, "Birbirimizden uzak oynadık. Kötü bir maç çıkarttık. Herkesten özür diliyoruz" diye konuştu.

Beşiktaş Teknik Direktörü Samet Aybaba ise oyuncularını tebrik ederek, "Oyuncularımla hep konuşuyoruz, çok koşmak zorundayız. Rakibi yıldırmak zorundayız. Bunları yaptığımız sürece, koşu özelliğimizi ortaya çıkardığımız sürece elimizdeki bir kaç tane kaliteli oyuncumuz var. Onlarla da oyunun skorunu kolayca değiştirebiliriz diye düşünüyorum. Oyuncularımı kutluyorum. İnanılmaz koşuyorlar, disiplinli oynuyorlar. Deplasmanda bir takımın nasıl oynayacağı ile ilgili en güzel örnekleri gösterdiler. Maçın başında rakibimizin daha çok hücum oyuncusu ile üzerimize geleceğini görünce biz biraz daha 18'in dışında oyunu kabullendik. Kontratak yapmayı planladık, bunda da başarılı olduk. İkinci yarı ise biraz geriye yaslandık. Bir takım planladığımız şeyler iyi gidiyor. Yolun başındayız, camiamızın çok büyük başarılara ihtiyacı var. Önümüzdeki her maça böyle konsantre olarak hazırlanmamız gerekiyor" dedi.
İbrahim Toroman da, "Zor bir deplasmandı, galip geldiğimiz için mutluyuz. Takımın arzusu, kazanma isteği güzeldi. İyi bir takım olma yolunda ilerliyoruz. Beşiktaş arkadaşlık ortamı olarak en iyi yılını yaşıyor" diye konuştu.
Uğur Boral ilk yarıda maçı bitirdiklerini ifade ederek, "Beşiktaş iyi yolda. Beşiktaş daha iyi şeyler yapacak" dedi.