Alman polisinin bu kararı, 2011’de sekiz Türk, bir Yunan ve bir polisin ölümünün ardında aşırı sağcı Nasyonal Sosyalist Yeraltı Örgütü NSU’nun çıkmasının ardından aldığı belirtiliyor.

Times’ın haberi şöyle devam ediyor:

“Polis, Türk – Yunan toplumları arasındaki kavgadan kaynaklanmış olabileceği gerekçesiyle on kişinin ölümündeki Neo Nazi bağlantısını yıllar süren soruşturmalarda bulamadığı için ‘sağa gözünü kapamakla’ suçlanmıştı… Almanya İçişleri Bakanlığı sözcüsü Hendrik Lörges, dün yaptığı açıklamada, yetkililerin, aşırı sağa dair işaretler olabileceği gerekçesiyle1990 ve 2011 arasında işlenen 3 bin 300’den fazla faili meçhul cinayetin davalarının yeniden incelenmesini tamamladıklarını söyledi.”

Gazete, 21 yıllık dönemde işlenen 63 cinayette neo Nazi bağlantısına dair işaretler bulunduğunu söyledi.

Sekizi Türk, 10 kişiyi öldürmekle suçlanan NSU üyesi Beate Zschape’nin Münih’te görülen davası devam ediyor.

Neo-Naziler Belçika prensesini kaçıracak!

Belçika’da yayımlanan ‘La Derniere Heure’ gazetesine mektup gönderen bir neo-Nazi, Belçika’nın veliaht prensesi Elisabeth’i (12) kaçırmakla tehdit etti

Belçika prensesini kaçıracaklar

Belçika polisi tehdit mektubundan sonra Prenses Elisabeth’in çevresindeki güvenlik önlemlerini artırdı. Gazeteye mektup yollayan neo-Nazi, prensesi babası Belçika Kralı Philippe ‘ülkeye çok fazla yabancının girmesi konusunda hükümete izin verdiği’ gerekçesiyle kaçıracağını belirtti.

Türklere ‘nefret’

İsmi açıklanmayan neo-Nazi Almanca kaleme aldığı mektubunda, “Prenses Elisabeth’i kaçıracağım. Bu bir şaka değil” diye yazdı. Polis, mektuptan DNA örnekleri alındığını açıkladı. Prensesin okulunun çevresine silahlı polisler konuşlandırıldı.

Gazeteden bir yetkili, mektupta Türkler ve Müslümanlarla ilgili de nefret dolu ifadeler yer aldığını ancak bu ifadeleri yayınlaya- mayacaklarını açıkladı.