Ünlü oyuncu Angelina Jolie Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi tarafından Jean Hersholt Onur Ödülü’ne layık görüldü. Gönüllü insanı yardım faaliyetleri nedeni ile Oscar Onur Ödülü alan Jolie konuşması sırasında göz yaşlarını tutamadı.

İşte Jolie’nin Oscar Onur Ödülü konuşması:

“Ben bu sektörde çalışmaya çok genç yaşta başladım. Kendi deneyimlerim ve acılarımla meşguldüm. Ancak dünyayı dolaşmaya başladığımda diğer insanlar için olan sorumluluğumu anladım. Savaşlarda hayatta kalanlar, kıtlık ve tecavüz kurbanaları ile tanışınca dünyada çoğu insanın hayatının nasıl olduğunu anladım. Yiyecek yemeğim, başımı sokacak bir evim, güven içinde yaşayacağım bir yer ve ailemi güvende ve sağlıklı olmasının sevincini yaşayabildiğim için ne kadar şanslı olduğumu anladım. Ne kadar korunaklı olduğumu anladım. Ve artık böyle olmamaya karar verdim. Biz, bu odadaki herkes, çok şanslıyız.

Neden bazı insanların benim sahip olduğum şans ve imkanlara sahip olamadıklarını ve neden dünyanın bir ucunda tıpkı benim gibi bir kadın, aynı yeteneklerle, aynı arzularla, aynı iş ahlakı ve aile ailesine duyduğu sevgi ile dolu bir kadın… Muhtemelen daha iyi filmler ve daha iyi konuşmalar yapabilecek bir kadın, mülteci kampında oturuyor ve sesini duyuramıyor. O kadın çocuklarını nasıl doyuracağını düşünüyor, onları nasıl güvende tutacağını ve acaba hiç evlerine dönüp dönemeyeceklerini düşünüyor. Neden ben bu hayati yaşarken, o kadın o hayatı yaşıyor bilmiyorum. Bunu anlamıyorum ama tıpkı annemin istediği gibi, bu hayatı onların yararına kullanmak için elimden geleni yapıyorum. Ve bugün burada olmam da annemin dediğini yaptığımı gösteriyor. Hayatta olsaydı çok gurur duyardı. Çok teşekkür ederim.”