Ulusal Etik Komitesi'nin isteği üzerine toplanan bir konferans, hastanın isteğine bağlı olarak yaşamına son vermesiyle ilgili yasada büyük değişiklikle yapılmasını öneriyor.

Ulusal Etik Komitesi tarafından kurulan ve 18 üyeden oluşan ötanazi konferansı, yaklaşık dört haftadır bu konuda tartışmalar yürütüyodu. Konferans grubu, önümüzdeki günlerde konuyla ilgili görüşünü bildirecek. Bunun ardından Ulusal Etik Komitesi de ocak ayında hükümete bir rapor sunacak. Bundan sonraki aşama da konunun bir yasa metnine dönüştürülerek meclis gündemine girmesi.

Fransız basını ise bu gelişmeleri, "Ötanazi konusunda koşulsuz bir reddetme sona erdi ve kapılar yavaş yavaş aralanıyor" ifadeleriyle aktarıyor.

Geçtiğimiz günlerde de Belçika Senatosu, bazı şartlara bağlı olmak kaydıyla çocuklara ötanazi hakkı tanıyan yasa tasarısını kabul etti. 2002'den bu yana 18 yaşından büyüklere ötanazi hakkı tanıyan ülkeler arasında yer alan Belçika'da, 2012'de bu haktan yararlananların oranı 2011'e göre yüzde 25 artarak 1.432'ye yükseldi.