Rusya Savunma Bakanlığı, yaptığı açıklamada Moskova saati ile 10.16'da (TSİ 09:16) Akdeniz'de 2 balistik füzenin Rusya'daki uyarı sistemince tespit edildiğini açıkladı.

Rus bakanlığına dayandırılan habere göre denizin ortasından, Doğu Akdeniz'e doğru iki füzenin ateşlendiğinin Rus radarları tarafından tespit edildiği vurgulandı.

Rus yetkililer ise Reuters'a açıklama yapmaktan kaçındı. Rusya, ABD'yi Akdeniz'e savaş gemileri gönderdiği için eleştiriyordu.

'DENİZE DÜŞTÜ'

Rus haber ajansı RIA ise son geçtiği haberinde 'Sözkonusu balistik nesneler denize düştü' ifadelerine yer verdi.

ABD: 'BİZ ATMADIK'

CBS'e konuşan bir ABD'li yetkili ise "Akdeniz'de herhangi bir Amerikan gemisinden  ya da uçağından füze ateşlenmedi" dedi.

ŞAM SAKİN

Dünyayı ayağa kaldıran haberin ardından Rusya'nın Şam Büyükelçiliği'nden yapılan açıklamada, kentte herhangi bir füze saldırısı ya da patlama belirtisi olmadığı bildirildi.

AFP tespit edilen "nesne"lerin füze olduğunu bildirirken; İsrail Ordu Sözcüsü, Doğu Akdeniz'de füze atıldığına dair bilgileri olmadığını ifade etti.

SURİYE: BİZ GÖRMEDİK

Suriye kaynaklarından yapılan ve yetkili ağızlara dayandırılan açıklamada ise "Suriye erken uyarı sistemi, Suriye topraklarına düşen herhangi bir güze tespit etmedi" denildi.

İSRAİL'DEN CEVAP GELDİ

İsrail hükümetinden yapılan açıklamada ise Akdeniz'de herhangi bir 'füze saldırısı'na rastlanmadığı bildirildi.