NOKI ile Fransız Hamelin arasındaki ilk hisse satışı 2010 yılına dayanıyor. 2010 ile 2013 arasında farklı tarihlerde NOKI'nin toplam yüzde 70 hissesi Hamelin , bugün de kalan yüzde 30 hisseyi alarak şirketin tümüne sahip oldu.

Derya Büro Malzemeleri A.Ş'nin sahibi olduğu NOKI, 1994 yılında Yusuf Kohen tarafından kurulmuş, 1996 yılında da kardeşi Selim Kohen şirkete katılmıştı. NOKI bugünden itibaren yüzde 100 yabancı sermayeli bir şirket olarak ticari faaliyetlerine devam edecek. Şirket yönetiminde ise bir değişiklik olmayacak ve Kohen kardeşler devam edecek.

Yusuf Kohen, aynı zamanda Tüm Kırtasiyeciler Derneği yönetim kurulu üyeliği görevini de sürdürüyor.

2012 yılını 95 milyon TL ciro ile kapatan NOKI, 240’ı mavi yakalı olmak üzere yaklaşık 300 kişi istihdam ediyor

AVRUPA'NIN KIRTASİYE DEVİ

Türkiye'ye NOKI'yi alarak giren Hamelin Group, Fransa'nın Caen kentinde 1864 yılında kurulmuş, dört nesildir Hamelin ailesi tarafından yönetilen bir şirket.

Toplam 3 bin 500 çalışanı bulunan firma daha çok kıta Avrupasındaki fabrikaları sayesinde üretici kimliği ile öne çıkıyor. Toplam 700 Milyon Euro’luk cirosu ile Avrupa tedarikçileri arasında en büyük ikinci şirket olan Hamelin Group, tüm Avrupa kırtasiye pazarının yüzde 35’ine hizmet veriyor.

Şirketin Bantex ve benzeri birçok bölgesel alt markası bulunuyor. NOKI de bunlardan biri olarak kendi markası ile yaşamaya devam edecek.