Başbakan Recep Tayyip Erdoğan İstanbul'da düzenlenen ve çok sayıda ismin gözaltına alındığı operasyon sonrası ilk kez kameralar karşısına geçti.  Şeb-i Arus törenlerine katılmak için gittiği Konya'da konuşan Erdoğan çarpıcı mesajlar verdi.

KONUŞMADAN SATIRBAŞLARI;

Türkiye üzerinde operasyon yapılacak bir ülke değildir. Arkasına karanlık odakları alanlar bu ülkeye istikamet çizemezler. İçeride ya da dışarıda hiç kimse benim ülkemde tuzaklar kuramaz.

Sizin itimadınıza, güveninize asla halel getirmeyeceğiz. Hiç bir tehdide boyun eğmeyeceğiz. Siz arkamızda olduğunuz müddetçe geri adım atmayacağız. Haktan ve hak mücadelesiden asla ayrılmayacağız.

İŞTE ERDOĞAN'IN MESAJ DOLU AÇIKLAMALARI - VİDEO




-İstedikleri kadar çirkin yollara tevasül etsinler kirli ititfaklara girsinler söz milletindir karar miletindir. Arkasına karanlık odakları alanlar bu millete istikamet çizemezler. Arkasına Türkiye içinde ve dışında bir takım karanlık odaklar alanlar Türkiye'nin fabrika ayarlarını değiştiremezler.

 





Kimin ne hesabı varsa, kendilerine güveniyorlarsa 30 Mart'ta seçim var, o seçime girsinler hesabı orada milletle görsünler. Hesabını sandık dışında görmek isteyenlere ne millet ne de biz müsade etmeyiz, göz yummayız. Türkiye bir muz cumhuriyeti değildir, milletin çiğneneceği, kararlarının yok sayıldığı bir kabile devleti değildir. İçeriden ve dışarıdan hiç kimse benim ülkemi karıştıramaz, benim ülkemde çirkin tuzaklar kuramaz.

Birilerinin topu tüfeği varsa, birilerinin her türlü hilesi varsa neyi olursa olsun, bizim Allahımız var. Bize o yeter. Bize millet yeter.

Biz yasakları kaldırıyoruz, milletimizin önüne seçenekler koyuyoruz, tercihler koyuyoruz. Hiçbir dayatma içinde değiliz. Hiçbir dayatmaya da müsamaha göstermiyoruz. Birinden alıp diğerine vermiyoruz. Herkesin hakkı ne ise onu temsil etmenin mücadelesini veriyoruz. Bu normalleşme Türkiye'ye asla kaybettirmez. Türkiye normalleşerek büyüyecek.

"ADLİ SÜREÇ BİTMEDEN BİR ŞEY SÖYLEMEM"

Erdoğan program çıkışı basın mensuplarının sorularını da yanıtladı. Basın mensuplarının 'operasyon' sorusu üzerine Erdoğan "Adli süreç neticelenmeden bir şey söyleyemem doğru olmaz" dedi.