Teknik Direktörlüğe Fatih Terim'in getirilmesiyle birlikte yeni bir sayfa açan A Milli Futbol Takımımız, 2014 Dünya Kupası Elemeleri D Grubu 7. maçında Kayseri Kadir Has Stadı'nda oynanan karşılaşmada Andorra'yı 5-0 mağlup etti.

Umut Bulut'un 35, 39 ve 68'inci dakikada attığı gollerle hat-trick yaparak yıldızlaştığı maçta ay-yıldızlılarımıza galibiyeti getiren diğer golleri 63. dakikada Burak Yılmaz ile uzatma dakikalarında Arda Turan kaydetti.

Millilerimiz bu galibiyetle birlikte puanını 10'a yükseltti ve umutlarını son 3 maça taşıdı.

Ay-yıldızlı ekibimiz grubun 8. maçında salı günü zorlu Romanya deplasmanına konuk olacak.

Sahasında Macaristan'ı mağlup eden Romanya, grupta 13 puanla ikinici sırada yer alıyor.

STAT: KADİR HAS
SAAT: 21:00
YAYIN: Star TV canlı yayın
HAKEM: Sven Bindels (Lüksemburg)

TÜRKİYE: Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Semih Kaya, Ömer Toprak, Caner Erkin, Mehmet Topal, Nuri Şahin, Gökhan Töre, Arda Turan, Umut Bulut, Burak Yılmaz

ANDORRA: Josep Gomes, Lima, Vales, Garcia, Martinez, Ayala Diaz, Pujol, Vieira, Peppe, Gomez, Moreno



MAÇTAN DAKİKALAR (İKİNCİ YARI)

M.S Son düdük çaldı ve karşılaşma 5-0 Millilerimizin üstünlüğüyle sona erdi

90+3' Etkili gelişen atağımızda Arda, ara pasını sol çaprazdan ceza alanına giren Umut'a verdi. Umut, karşı karşıya pozisyonda vuruşunu yaptı ve kaleciden dönen yükseklik kazanınca Arda, topu kafayla ağlara gönderdi. 5-0

79'  Kısa paslarla rakip yarı alana girdik ve Alper, sol kanattaki Olcay'a ara pasını attı ama top doğrudan dışarıya gitti.

72' Çok tehlikeli gelişen Milli takımımızın atağında Olcay, ceza alanı içi sağ çaprazda topla buluştu ve son çizgiye inip kale sahasındaki Burak'a pasını attı ve Burak'ın vuruşunu kaleci Pol son anda kornere gönderdi.

68' Sağ kanattan Gökhan Töre taşıdığı topu Umut'un önüne yuvarladı. Umut, ceza alanı içinde sağ çaprazda karşı karşıya pozisyonda aşırtma vuruşla topu ağlara gönderdi. 4-0

63' Sağ kanattan gelişen atağımızda Arda, pasını sağ kanattaki Gökhan'a verdi. Gökhan da kale sahasına yerden pasını attı ve Burak gelen topu ağlarla buluşturdu. 3-0

55' Etkili gelişen bir başka atağımızda ceza alanı içi sol çaprazında Mehmet Topal, sert bir şut çekti ama top yandan dışarıya gitti.

52' İkinci yarıda da rakip karşısındaki baskımız devam ediyor.

49' Gelişen atağımızda ceza alanı dışında topla buluşan Mehmet'in sert şutu kaleci Pol'ün kucağına gitti.

46' İkinci yarı Andorralı oyuncuların vuruşuyla başladı.

MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)

D.A İlk yarı millilerimizin 2-0 üstünlüğüyle sona erdi.

45' Rakip yarı alandan sol kanattan serbest vuruş kullandık. Arda pasını Mehmet Topal'a verdi ve Mehmet'in sert şutu üst direğe vurup dışarıya gitti.

43' Sağ kanattan gelişen Andorra atağında Puyol, ceza alanına ortasını yaptı ama kale sahası içine gelen topu Volkan, yumruklayarak uzaklaştırdı.

39' Umut Bulut, rakip yarı alanda topla buluştu ve ceza alanı dışından yaklaşık 25 metreden vuruşunda topu sol üst köşeye gönderdi ve farkı 2'ye çıkaran golü attı.

37' Sol kanatta topla buluşan Arda Turan, tam 3 rakibinden çok güzel sıyrıldıktan sonra pasını sağ kanattaki Gökhan Gönül'e attı ama Gökhan'ın ceza alanına ortasını savunma karşıladı. Ardından ceza alanı dışına gelen topa Gökhan Töre'nin sert şutu kalecide kaldı.

35' Sağ kanattan gelişen atağımızda Gökhan Töre, ceza alanına ortasını gönderdi ve gelen topa Umut düzgün bir kafa vuruşuyla Milli takımımızı 1-0 öne geçirdi.

31' Andorra Milli takımı, yarı alanımızdan sol kanattan serbest vuruş kullandı. Puyol'un ceza alanına ortası herkesi aşarak yandan dışarıya gitti.

30' Atak yönüne göre sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda ceza alanına gelen top kafalardan sekti ve ceza alanı dışındaki Lorenzo'da kaldı. Lorenzo'nun sert şutu üstten dışarıya çıktı.

27' Bu kez sağ kanattan gelişen atağımızda Gökhan Gönül, ceza alanına ortasını gönderdi ve Burak, gelen topa kafa vuruşunu yaptı ama top kaleci Pol'de kaldı.

23' Sol kanatta topla buluşan Arda, sağ kanattaki Gökhan'a pasını attı. Gökhan, ceza alanına ortasını yaptı ve kafalardan seken top Arda'da kaldı. Arda'nın sol çaprazdan aşırtma vuruşu uzak direğin yanından dışarıya gitti.

21' Rakip yarı alanda kaptığımız topla başlayan atakta Arda, ara pasını Burak'a attı ama Burak, karşı karşıya pozisyonda vuruşunu yaptı ama top kaleci Pol'den sekti.

17' Sol kanattan gelişen atağımızda topla buluşan Arda, ceza alanına ortasını gönderdi ama Burak'tan önce kaleci Pol, topun sahibi oldu.

15' Etkili gelişen atağımızda Gökhan Töre, topla beraber ceza alanı yakınlarına kadar gitti ve tam karşıdan sert şutunu çekti ama top sağ direğe yakın bir noktadan dışarıya gitti.

10' Yine sol kanattan gelişen atağımızda Arda, rakibini geçmek isterken topu oyun alanının içinde tutamadı.

6' Etkili gelişen A Milli takımımızın atağında Nuri'nin Burak'a pasında Burak ceza alanında topu kontrol etmek istedi ama araya giden savunma oyuncusu topu kornere gönderdi.

2' İlk atak A Milli takımımızdan geldi. Sağ kanattan gelişen atağımızda Gökhan, topu son çizgiden ceza alanına gönderdi ama kaleye paralel giden top ardından dışarıya çıktı.

1' Karşılaşma millilerimizin vuruşuyla başlıyor. Terim ve öğrencilerine sonsuz başarılar diliyoruz...

PROSINECKİ, ÇAPA VE HURMA TRİBÜNDE

Türk Milli takımının maçını Süper Ligden 2 teknik adam bir menajer izliyor. Kayserispor Teknik Direktörü Prosenicki, Erciyesspor Teknik Direktörü Fuat Çapa millileri izlerken sık sık not tuttular. Bu arada menajer Süleyman Hurma ise kalan 4 maçta ve diğer milli maçlarda Türkiye Süper lig teknik adamlarının sırayla teknik adamlık yapmasını önerdi. Hurma,;

"Süper Ligdeki tüm teknik adamlar çok başarılı. Fatih Terim hocamızında başı ağrımaz. Göreve zorunlu olarak geldi. Süper ligdeki tüm teknik adamlar sırayla rakiplerin gücüne göre maçlarda teknik adamlık yapabilir" yorumunu yaptı.

ANDORRA'DAN 15 TARAFTAR GELDİ

Türk milli takımının rakibi Andorra Milli Takımını desteklemek için 15 taraftar geldi. Maç öncesi Erciyes'e çıkan taraftarlar hatıra fotoğrafı çektiriken Kayseri'de İmamoğlu Sucuk fabrikasını gezerek yetkililerden bilgi aldılar.

 

türkiye andorra maçı canlı yayın