Akil İnsanlar Heyeti Karadeniz Grubu, Gümüşhane Kültür Merkezi'nde toplandı.

Grup başkanı Yusuf Şevki Hakyemez ve grup üyeleri Vedat Bilgin, Fatma Benli, Oral Çalışlar, Yıldıray Oğur ve Ahmet Gündoğdu da katılımcılar arasında yerlerini aldı.

Ancak 135 bin nüfuslu Gümüşhane'de, Akil Adamlar'ın toplantısının yapılacağı salona alınanların sayısı 60'ı bile geçmedi. Salonda neden bu kadar az kişinin olması da akıllarda soru işareti yarattı.

Katılımcılardan Mustafa Aktürk, "Barışı destekliyorum ama çekincelerim var. Bakkala gidiyoruz, parasını vermeden bir sakız bile alamıyoruz. Bu kadar militanı öldürülen örgüt bizden birşey almadan nasıl oluyor da barış sürecine giriyor? Türkiye'den bir çakıl taşı mı verilecek? Özerklik mi verilecek? Size bir şey söylendi mi? Bize bu konuda bir şey söyleyebilecek misiniz?" ifadesini kullandı. Bu sırada bir katılımcının, "Gümüşhane'nin yüzde 99'u süreci destekliyor" sözlerine diğer bir katılımcı tepki gösterdi. Başkan Yusuf Şevki Hakyemez, araya girerek, "Birbirimizi dinlemeyi öğrenmeliyiz" dedi.

Bu arada Kültür Merkezi'nin karşısındaki tepede toplanan bir grup, üyelerin çıkışı sırasında, "Kemal'in askerleriyiz" sloganı attı. Akil İnsanlar Heyeti üyeleri toplantının ardından Trabzon'a hareket etti.