Akil İnsanlar Heyeti Karadeniz grubunda Orhan Gencebay dışındaki isimler, toplantılara katılıp çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere Çorum'a geldi. Heyet Başkanı Prof.Dr. Yusuf Şevki Hakyemez, sekreter Fatma Benli, üyeler Oral Çalışlar, Yıldıray Oğur, Bendevi Palandöken, Vedat Bilgin, Şemsi Bayraktar ve Kürşat Bumin'in bulunduğu heyet Anvatar Otel'de düzenlenen toplantıya katıldı. Heyeti vatandaşlar kafalarına taktıkları hunilerle protesto ettiler.

ŞEHİT YAKINI İÇERİ GİRMEK İSTEDİ

Toplantıda üyeler birer konuşma yaparak süreçle ilgili görüş ve değerlendirmelerini anlattı. Şehit yakını Hüseyin Akdağ toplantının yapıldığı salona girmek istedi. Ancak hazırlanan listede isminin bulunmaması nedeniyle içeri alınmak istemedi. Bunun üzerine Akdağ görevlilere tepki gösterdi. Koridordan gelen sesler üzerine görevliler dışarı çıktı. Sadece toplantıyı dinlemek istediğini söyleyen Akdağ, salona alındı. Yapılan konuşmalarının ardından ilk söz Hüseyin Akdağ'a verildi.



"SÖYLENENLERE BAKIYORSUNUZ İÇİM ACIYOR"

Damadının şehit olduğunu ve yetim kalan 2 torun büyüttüğünü söyleyen Akdağ, "Ben kimseden değer beklemiyorum ama ezilmek de istemiyorum. Benim Kürt ile sorunum yok ama terörle sorunum var. Bir akil insan çıkıp 'İki taraftan da çok şehit annesi ağladı' demesin. 'Türk bayrağı demesek ne olur' demesin. İnsansa barış ister ama herşeye rağmen barış değil. Adam gibi barış. Keşke son şehit benim damadım olsaydı. Ama söylenenlere bakıyorsunuz içim acıyor. Ülkemizi seviyorum ben, damadımı toprağa verdim, kızım, torunlarım için 'vatan sağolsun' dedim. Ben Türk milliyetçiyim. Ben nasıl göğsümü gererek 'Türküm' diyorsa Kürt kardeşim de desin bu beni incitmez. Benim Kürt'le derdim yok. Ama hain ayrı. Hainle şehit ailesini yan yana getirdiğiniz gün Allah hepinizden sorsun. Bana öyle bir cümle söylesinler ki nasıl helalleşeceğimi bileyim. Gidip elinden öpeyim" dedi.



HEYETE PROTESTO

MHP Çorum İl Başkanlığı ve Atatürk'çü Düşünce Derneği (ADD) üyeleri, Akil İnsanlar Heyeti Karadeniz Bölge Grubu'nun toplantı yaptığı Anvatar Otel'e giderek heyeti protesto etmek istedi. Emniyet güçlerinin buna müsaade etmemesi üzerine iki grup da Yunus Emre Parkı'nda bulunan Atatürk Anıtı önünde saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı okudu. Çorum ADD kadın üyeleri, başlarına taktıkları hunilerle Akil İnsanlar Heyeti'ni protesto etti. Hunili protestocular, "Onlar akilli biz deliyiz. O nedenle de kafamıza huni taktık" dedi. Basın açıklaması yapan grupta bulunanlar daha sonra dağıldı. (DHA)