Hayata gözlerini yuman araştırmacı yazar Aytunç Altındal’ın kızı Yonca Bayrak babasının ölümün şüpheli olduğunu savunarak zehirlenme şüphesiyle resmi mercilere suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.

Gazeteci, yazar ve araştırmacı Aytunç Altındal, vefat etti. Gece saatlerinde yaşamını yitiren Altındal’ın cenazesi, yarın öğle vakti Şakirin Camisi’nde kılınacak namazın ardından Karacaahmet Mezarlığında toprağa verilecek.

Aytunç Altındal tarih ve politika alanında faaliyet gösteren Çerkez asıllı gazeteci, yazar ve araştırmacı olarak bilindi. Dinler, felsefe, gizli örgütler ve sair konularda birçok makale ve kitap yazmıştı. Para ve Vatikan denildiğinde de akla ilk gelen isimdi. Ünlü Fizikçi Isaac Newton’un bugüne kadar hiç bilinmeyen bir kitabını da yayınlayan Altındal, Uğur Mumcu’nun ‘Sakıncasız’ adlı eserinin de yapımcılığını üstlendi. Altındal 1964’ten başlayarak Haber, Akşam, Cumhuriyet, Yeni Halkçı, Ulus, Günaydın, Yenigün gibi gazetelerde yazılar yazdı.

Ünlü araştırmacı ve gazeteci Aytunç Altındal aniden ortaya çıkan ve tüm vücudunu saran kanserle mücadele ediyordu. Derin araştırmaların adamı olarak bilinen Altındal bu savaşı 68 yaşında kaybetti.

Altunç Altındal’ın ölüm haberi akıllara Mayıs 2013 tarihinde verdiği söyleşiyi getirdi. Altundal, esrarengiz hastalığıyla ilgili “CIA mı zehirledi” kuşkusu taşıyordu. Daha önce de istihbarat örgütleri tarafından 2 kez öldürülmek istendiğini açıklayan Altındal, İsviçre’deki Alp Dağları’nın eteklerindeki bir evde kalıyordu.

Altındal’ın ani ölümü ile ilgili OGÜNhaber’e konuşan kızı Yonca Bayrak, “Babamın ölümü ile ilgili büyük kuşkularımız var. Yaklaşık 1 ay önce daha önce hiç belirtisi olmadığı halde aniden akciğer kanseri teşhisi konuldu. Hastalık 15 gün içinde 4. evreye geçti ve dün gece vefat etti. Bunun tesadüf olduğuna inanmıyoruz ve zehirlenme şüphesi ile ölümünün araştırılması için suç duyurusunda bulunacağız” diye konuştu.

Aytunç Altındal’ın kızı Yonca Bayrak’ın, OGÜNhaber’e yaptığı değerlendirmeler şöyle:

“Babam başka rahatsızlıkları nedeniyle bir süredir İsviçre’de tedavi görüyordu. Biliyorsunuz bir böbreği yoktu ve ayrıca sinirlerindeki problem yüzünden ağız kaslarında rahatsızlığı vardı. Yapılan kontrol ve biyopsilerde bu zaman kadar hastalıkların dışında herhangi bir kanser şüphesi veya tanısı yoktu. Ancak bir ay önce aniden Akciğer kanseri olduğu anlaşıldı. Kanser 15 gün içinde 4.evreye geçti ve kendisi dün gece vefat etti. Doktorları da aynı şekilde bu ani ölümü ve kanseri şüpheli buluyorlar.

İnsanlar nasıl yaşarlarsa o şekilde ölürler. Babam da araştırmaları, kitapları ve yazıları ile dünyanın tüm güç dengelerini elinde tutan gizli güçler hakkındaki bilgileri derleyip toparlayan, olaylar arasındaki bağları çabuk kavrayıp, çözen bir kişiydi. Bu durumun söz konusu çevrelerde büyük rahatsızlık yaratmış olduğunu zaten biliyorduk. Dünyada benzer şekilde bu odakları rahatsız etmiş kimi yazar, araştırmacı veya siyasetçilerin akıbetinin aynı şekilde olmasının tesadüf olacağını zannetmiyoruz. O yüzden babamın bu ani ölümü ile ilgili zehirlenme şüphesi ile hukuki haklarımızı kullanacak girişimleri bugünden başlatıyoruz. Bu şüpheli ölüm için resmi mercilere suç duyurusunda bulunacağız. Konunun araştırılmasını istiyoruz.

Aytunç Altındal araştırmacı kişiliği yanında aynı zamanda çok dindar bir kişiydi. İslami olarak bu tür gizli ilim ve bilgilere sahip olan kişi anlamına gelen ‘Havasül Havas’ sıfatına sahip biriydi. Ben kızı ve öğrencisi olarak diğer öğrencileri ile birlikte hocamızın açtığı bu yolda yürüyerek adına yaraşır şekilde onu temsil etmek için elimizden geleni yapacağız.”

"ZEHİRLEYEREK ÖLDÜRDÜLER"

Gazeteci, yazar ve araştırmacı Aytunç Altındal, bir süredir kanser tedavisi gördüğü hastanede vefat etti. Aytunç Altındal'ın yakınları ünlü yazarın kanserden ölmediğini, zehirlenerek öldürüldüğünü öne sürdü. Altındal’ın eşi Dr. Naciye Selin Şenocak Altındal, “Aytunç bey çok cesurdu. Canı pahasına memleketi için tüm bilgileri aktarmaktan kesinlikle çekinmedi. Bundan dolayı susturmak istediler" iddiasında bulundu.

Yazarın hayatını kaybettiği hastaneye akın eden yakınları, Altındal'ın zehirlenerek öldürüldüğünü iddia etti.

Eşinin zehirlenmesinde farklı sebeplerin olduğunu belirten Aytunç Altındal’ın eşi Dr. Naciye Selin Şenocak Altındal, “Doktorlar eşimin ölümünün altında başka bir şeyler olduğunu hatta büyük ihtimalle de zehirlenme söz konusu bile olabileceğini söyledi. Biz de buna istinaden tüm bulguları Adli Tıp Kurumu'na gönderdik. Adli Tıp’ta gerekli açıklamaları yapacaktır” dedi.

AA / ANKA