CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, "Ağabeyiniz ve oğlunuzun adı da rüşvet soruşturmasında geçiyor mu? Seçim sürecinde adil şartların oluşması amacıyla isimleri geçen 4 bakanı neden görevden almıyorsunuz? Kabinenizdeki bazı bakanların isimlerinin yolsuzluk ve rüşvet iddialarıyla alınması karşısında istifa etmeyi düşünüyor musunuz?" diye sordu.

CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yönelttiği soru önergesini TBMM'ye sundu. Oran, önergesinde, "Türkiye'yi sarsan "Büyük Rüşvet ve Yolsuzluk soruşturması kapsamına, oğlunuz Bilal Erdoğan'ın yönetim kurulu üyesi olduğu "Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı'nın (TÜRGEV) da girdiği kamuoyuna  yansıdı. Bu ilişkiler yumağında ağabeyiniz Mustafa Erdoğan'ın ismi de geçmektedir" ifadelerine yer verdi.



Mustafa ve Bilal Erdoğan zanlılar arasında mı?

Umut Oran'ın Başbakan Erdoğan'a yönelttiği sorular şöyle:
- Ağabeyiniz Mustafa Erdoğan ve oğlunuz Bilal Erdoğan da söz konusu rüşvet yolsuzluk soruşturmasının zanlıları arasında mıdır? İstanbul Başsavcılığı, Adalet Bakanlığı veya İçişleri Bakanlığı'ndan bu yönde size bilgi verildi mi?
- Oğlunuz Bilal Erdoğan ve gözaltına alınan AKP'li Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir'in de yönetim kurulu üyesi olduğu TÜRGEV'e, soruşturma dosyasına göre Temmuz 2013'te ismi bilinen kurye aracılığıyla iki parti halinde toplam 3 milyon TL para aktarıldığı doğru mudur?

Bilal Erdoğan baskı mı yaptı?

- Fatih Belediyesi'nce SİT alanındaki bazı arazilerin illegal olarak imar ve inşaata açılması için oğlunuz Bilal Erdoğan tarafından, Belediye Başkanı Mustafa Demir'e baskı yapıldığı doğru mudur?
- Fatih Belediyesi'nin ilçe sınırları içerisinde SİT alanında yaklaşık 5 milyon TL maliyetle yaptığı öğrenci yurdunu 25 yıllığına ücretsiz olarak TÜRGEV'e niçin devretmiştir, bu konuda Fatih Belediye'sine talimat mı verdiniz?

Bütün aile, eş-dost TÜRGEV'de

- İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminizde kurduğunuz İSEGEV, 2012 yılında isim değişikliğine giderek TÜRGEV adını aldı. Bu nedenle; oğlunuz Bilal Erdoğan, kızınız Esra Albayrak, damadınızın ağabeyi Serhat Albayrak, Bilal Erdoğan'ın kayınvalidesi Reyhan Uzuner, enişteniz Ziya İlgen, kızınız Esra Albayrak'ın eltisi Şule Albayrak, arkadaşınız Ahmet Ergün, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker'in kızı Zeynep Feyza Eker Ayhan, AKP İstanbul Milletvekilleri Mustafa Ataş, Bülent Turan ve Mehmet Doğan Kubat, AKP'li Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, AKP'li Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir ve size yakınlığıyla bilinen işadamı Remzi Gür'ün kızı Yasemin Solmaz'ın kurucusu olduğunuz bir vakfın bugünkü yönetimine girmesi için siz mi talimat verdiniz?
- TÜRGEV'in hamisi siz misiniz?
- 30 Mart 2014 yerel seçimlerine bugün itibariyle 99 gün kalması karşısında yolsuzluk dosyalarında isimleri geçen bakanlarla birlikte seçime gidilmesi, seçimin güvenliğine gölge düşürmez mi?

Bakanları görevden alıp istifa edecek misiniz?

- Seçim sürecinde adil şartların oluşması amacıyla isimleri geçen 4 bakanı neden görevden almıyorsunuz?
- Kabinenizdeki bazı bakanların isimlerinin yolsuzluk ve rüşvet iddialarıyla anılması karşısında istifa etmeyi düşünüyor musunuz?