Heyet Başkanı Prof. Dr. Yusuf Şevki Hakyemez ve üye Fatma Benli, Sapa Köyü'ne gitti. Burada köy kahvehanesini ziyaret edip vatandaşlarla çözüm süreci hakkında konuştu. 40 yaşındaki Cafer Duman, 1995 yılında askerlik yaptığı sırada bacağına 6 platin takıldığını söyleyerek, "Bizim köyümüzde cemevi de var cami de var. Aleviler zamanında çok ezildi. O zaman kalkıp biz de bayrak mı isteyelim? Habur'da PKK'yı davul zurna ile karşıladılar. PKK'lılardan eyleme katılmayanlar diyorlar. Bunu nasıl ayrıştıracaklar?" dedi.

Duman'ı sözleri üzerine konuşan Heyet Başkanı Hakyemez, "Siz de bedel ödemişsiniz. Önce silahı devre dışı bırakmalıyız. Bizim de desteklediğimiz konu bu. Kolay bir süreç değil" diye konuştu.

Heyet üyeleri daha sonra Kalehisar Köyü'ne giderek köy odasında vatandaşlarla görüştü. Ömer Çöplü ismindeki vatandaş, "Terörün bitmesini herkes ister. Ancak Abdullah Öcalan salınırsa oğlumu askere göndermem. Terörün bitmesini AKP'den daha çok ben istiyorum. Benim çocuğum yarın askere gidecek. Bizim Kürtlerle sorunumuz yok. Terör bitsin, ama vatan zarar görmeden. Vatanımızın bölünmesine izin vermeyiz. Anadolu halkı buna müsaade etmez" dedi.



Bunun üzerine Heyet Başkanı Yusuf Şevki Hakyemez, "Bölünecek korkunuz olmasın. Buna hükümet müsaade etmez. Bu kanın durması lazım. İmralı'daki adamın salınacak gibi bir durumu yok. Sizlerden hem destek hem dua istiyoruz" ifadelerini kullandı. Ziyaret sonrasında heyet üyeleri kentten ayrıldı.