CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin, partisinin Kadıköy İlçe Başkanlığı'nda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Gürsel Tekin'in basın toplantısına partililer de destek verdi.

"GEZİ DİRENİŞİYLE TÜRKİYE'DE BİRÇOK ŞEY FARK EDİLDİ"

CHP Kadıköy İlçe Başkanlığı'na öğle saatlerinde gelen Tekin, demokrasi ve özgürlüklerin önünde birikmiş engeller olduğunu belirterek, "Gezi direnişiyle beraber Türkiye'de birçok şeyi fark etmeye başladık. Haklarımızın gasp edildiği, yerlerimizin ve yurtlarımızın ranta çevrildiği, iktidar tarafından adeta bir diktatörcesine her şeyin yapıldığı ve hesap sorulamadığı bir döneme girmişken ansızın bir Gezi Parkı durumu ortaya çıktı ve Gezi direnişiyle bu ülkenin gençleri bir diktatöre gerekli dersleri vermiş ve onun diktatör kimliğini bütün dünyaya duyurmuştu" dedi.

CAMİİ MÜEZZİNİNE TEŞEKKÜR ETTİ

Gezi Parkı Olayları esnasında Dolmabahçe'deki Bezmi Alem Camii'nde içki içildiği ve Kabataş İskelesi önünde eylemciler tarafından bir kadının saldırıya uğradığı iddialarına da değinen Tekin, "Başbakan'ın geçmiş alışkanlıklarından da olduğu gibi provakasyon yapmaya başladı. Önce 'Camide içki içildi' dedi ve çok namuslu bir din adamı, 'Hayır böyle bir şey olmadı. Ben kendimi Allah'tan edemem' dedi ve Başbakan'a verilebilecek en iyi cevabı verdiği için kendisine teşekkür ediyorum. Yine 'Kabataş İskelesi'nde yüz tane insan başörtülü bir kadına saldırdı' ve daha da ileri giderek 'üstüne pislik yaptı' dedi. Bunu bir Başbakan söyledi ve bir kez söylemedi. Bunun da büyük bir yalan olduğu ortaya çıktı. 'Bizde kaset var, CD var bunları açıklayacağız' demişti. Yüreğiniz yiyorsa açıklayın. Açın MOBESE sistemlerini. Ama bunlar hiç gizli kalmayacak merak etmeyin" diye konuştu.

ESNAFA SESLENDİ: 'TUZAĞA GELMEYİN' DEDİ

Beyoğlu esnafının iktidar tarafından eylemcilere karşı kışkırtıldığını ifade eden Gürsel Tekin, şunları söyledi:

"Yetmedi bunlar, palalı, eli bıçaklı, sopalı yandaşları piyasaya sürdüler. Şimdi bir yandaş aracılığı ile esnafı kışkırtmaya çalışıyorlar. Aldığımız bir duyuma göre bu kışkırtmayı, Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği (TESKOMB) adlı kuruluşa yaptıracaklar. Bu kuruluş büyük bir kampanya düzenliyor. Kampanya pazartesi günü Taksim'de düzenlenecek toplantıyla start alacak. Gezi eylemlerinde esnafa yüzde yüz zarar gibi benzer sloganlarla profesyonel bir reklam şirketiyle de anlaşarak kampanyanın İngilizce versiyonu da tasarlanmış. Burada tüm esnaf kardeşlerime sesleniyorum. İzlediği politikalarla sizi bitiren adam Recep Tayyip Erdoğan'dır. Atılan her gaz bombası, sıkılan her plastik mermi sadece gençlerimize değil aynı zamanda esnaflarımıza sıkılmış birer bombalardır. Belediye Başkanı'na talimat vererek Beyoğlu'ndaki bütün masaların kaldırılmasına ön ayak olan Recep Tayyip Erdoğan'dır. Şimdi size sahip çıkmak istiyor, sakın ha bu tuzağa gelmeyin."

"ELİ SOPALI İNSANLARI ORGANİZE EDEMEYİNCE..."

Taksim'de geçtiğimiz gün gerçekleşen polis müdahalesinde esnafın da eylemcilerle karşı karşıya geldiğine değinen Tekin, "Daha önce de birçok esanfı kullanmak istediler, esnaf çok duyarlı davrandı ama bir kısmı da magandalığı tercih etti. Olabilir, bu onun tercihidir. Şimdi burada eli sopalı insanları organize edemeyince bir başka yöntem uygulamak istediler" diye konuştu. (DHA)