Egedesonsoz.com’dan Hasan Dalgıç’ın haberine göre Kemal Kılıçdaroğlu'nun en küçük kardeşi Celal Kılıçdaroğlu Gaziemir'de Seydi Baba Türbesi ve Rekreasyon Projesi’nde bekçi olarak çalışıyor. Haberde Celal Kılıçdaroğlu’nun Tunceli’de dünyaya geldiği, önce Devlet Su İşleri, ardından Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nde çalışmaya başladığı bilgileri yer alıyor. Birer yıl arayla doğan, iki erkek, bir kız çocuğu babası Celal Kılıçdaroğlu, 2007 yılında emekli olmuş. Hastalanan annesine bakmak için Tunceli’ye dönmüş. Annesini kaybettikten sonra yeniden Kocaeli’ne dönmüş. Halen 1350 lira olan emekli aylığından, ev kredisi çeken oğluna ayda 500 lira destek olmak zorunda kalınca, dara düşmüş. Kocaeli’nde iş bulamayınca, İzmir’e gelmiş.



"TORPİL Mİ İSTESEYDİM"

Celal Kılıçdaroğlu ağabeyinden neden yardım istemediğine ilişkin bir soruya ise şu cevabı verdi:

“İsterdim. Kendisi de yardımcı olurdu. Ancak o Cumhuriyet Halk Partisi’nin Genel Başkanı. Ondan bana torpil yapmasını mı isteseydim? Böyle yaparsam onu zorda bırakmış olmaz mıyım? Bu başkalarına haksızlık olmaz mı? Üstelik çalışmak ayıp değil ki… İş arıyordum, burada buldum. Masa başında oturmak bana uygun değil Burada halimden çok memnunum. Bizler başkaları gibi gemicik peşinde koşanlardan değiliz. Ağabeyimle telefonla görüştük. İzmir’de iş bulduğumu söyledim, o da memnun oldu.”



BAŞBAKAN'A SESLENDİ

Kendisi gibi emeklilerin sorunları hakkında da konuşan Celal Kılıçdaroğlu, “Emekliler gerçekten çok zor şartlarda yaşıyor. Emeklilerin çoğunluğu en az benim kadar zor durumda yaşam savaşı veriyor. Başbakan biraz da emeklileri düşünsün. Aldığım emekli aylığı yetse ben niye gurbete düşeyim, gelip burada çalışayım” dedi.



ERDOĞAN, 'TÜM SÜLALESİNİ SSK'YA ALDIRDI' DEMİŞTİ

Başbakan Erdoğan, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun birçok akrabasını SSK'da işe aldığını iddia etmiş, Kılıçdaroğlu da "65 bin kişilik SSK'da bir şube müdürü, şef, daire başkanı, genel müdür yardımcısı akrabam olarak atadığım, belli bir yere getirdiğim kişi varsa adını açıklasınlar. 65 bin kişilik kurumda, ben genel müdür olmadan önce de akrabalarım, yakınlarım vardı. Genel müdür olduktan sonra da vardı. Buna itiraz etmiyorum. Maliye Bakanlığında da, Adalet Bakanlığında da benim akrabalarım var. Akrabalarımın bir yere sınavla girmeleri suç mu? Sınavda bir yolsuzluk varsa hay hay başımın üstüne." diye açıklamada bulunmuştu.