İstanbul'un Beyoğlu ilçesinde, 64 yaşındaki orman mühendisi Hüseyin Çetinel tarafından gökkuşağı rengine boyanan Fındıklı merdivenlerinin griye çevrilmesinin ardından dün merdivenler belediye ekiplerince tekrar rengarenk boyandı.

Ancak merdivenlerin yeni renkleri bir önceki haline göre soluk kaldı ve bu kez beğenilmedi.



Çetinel'in günlerce uğraşarak boyadığı merdivenlerin gece operasyonuyla griye çevrilmesi sosyal medyada büyük tepki toplamıştı. Bunun üzerine açıklama yapan Beyoğlu Belediyesi, "Merdivenleri biz boyamadık, kimin boyadığını araştırıyoruz" demişti. Sosyal medyaya düşen fotoğraflar ise merdivenleri belediye ekiplerinin boyadığını gösterdi.


USULUNE UYGUN BOYANMAMIŞTI

Ancak gece saatlerinde Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, "Belediyeye müracaat edilmediği gibi orada yaşayan vatandaşlarımıza da proje aktarılmamış, mahalleli ve kurallar ihmal edilmiştir. Bunun içindir ki belediye birimlerimize şikayetler yapılmış, bu şikayetleri dikkate alan arkadaşlarımız renkleri kapatmak zorunda kalmıştır." dedi.

SOLUK MERDİVENLER

Beyoğlu Belediyesi ekipleri akşam saatlerinde merdivenleri tekrar boyadı ancak bu kez renkler bir öncekine göre soluk kaldı.