Asuman ARANCA /Ankara

İstanbul’da, Avcılar-Zincirlikuyu hattında servis dışı giden ve aşırı hız yaptığı öğrenilen metrobüs, platformda bekleyen Serkan Babacan’a (28) çarptı. Çarpmanın etkisiyle kafasını yere de çarpan Babacan’ın beyninde ciddi hasar oluştu. Yoğun bakımdaki Babacan'ın ağabeyi Volkan Babacan, "Olaydan sonraki ilk iki gün, IETT yetkilisi diye tanıştırıldığımız bir kişi gizli numaradan arayarak kardeşimin durumunu sordu. Anladığım kadarıyla ölüp ölmediğini öğrenmek istiyorlardı. Ben de ‘Neden gizli numaradan arıyorsunuz. Kardeşimin ölüp ölmediğini merak ediyorsanız, ölmedi’ dedim. O günden sonra kimse arayıp durumunu sormadı” dedi. Aileye geçmiş olsun telefonu bile açmayan kurumun, gencin ölüp ölmediğiyle ilgilenmesi, insan yaşamına verilen değeri gözler önüne serdi.

Çarptığını dahi fark etmedi

Serkan Babacan, 22 Mart günü 00.45’te evine gitmek üzere Sefaköy yakınlarındaki Beşyol Metrobüs durağına geldi. Aşırı hız yaptığı öğrenilen servis dışı bir metrobüsün arka kısmı, platformda bekleyen gencin kafasına çarptı. Görgü tanıklarının anlatımına göre, aracı kullanan şoför Murat Y, aşırı hız nedeniyle Babacan’a çarptığını dahi fark etmeyerek yoluna devam etti.  Çarpmanın etkisiyle kafasını bir de yere vuran Babacan’ın beyninde 4 ayrı kanama oluştu. Yoğun bakım servisinde yaşam mücadelesi veren gencin ailesi, acı haber üzerine hastaneye koştu.

Gizli numaradan aradılar

Babacan’ın geçirdiği kaza nedeniyle üzüntüye boğulan ailenin acısı ise, hastanede yaşadıkları nedeniyle ikiye katlandı. Kazanın ardından, İETT Yetkilisi olduğunu söyleyen bir kişi hastaneye gelerek,  Serkan’ın durumu hakkında bilgi alırken, hastane masrafları konusunda ise yardımcı olamayacağını söyledi. Daha sonra yaşananları Serkan’ın ağabeyi Volkan Babacan, şu sözlerle anlattı:

“İETT yetkilisi olarak tanıştırıldığımız kişi, olaydan sonraki ilk iki gün, beni gizli numaradan arayarak kardeşimin durumunu sordu. Anladığım kadarıyla ölüp ölmediğini öğrenmek istiyorlardı. Ben de ‘Neden gizli numaradan arıyorsunuz. Kardeşimin ölüp ölmediğini merak ediyorsanız, ölmedi’ dedim. O günden sonra kimse arayıp durumunu sormadı”

Anne işe gidemiyor, ağabey işsiz

Kardeşinin yaşayabilmesi için 2 günde bir bazı ihtiyaçlarının dışarıdan alınması gerektiğini belirten ağabey Babacan, şunları söyledi:

“Babamı altı sene önce kaybettik, Serkan uzun zamandır işsizdi. Ben de şubat ayında işten çıkarıldım. Annem ise asgari ücret karşılığında bir şirkette yemek yapıyordu ancak kaza gününden beri, o da işine gidemiyor. İşe gidemediği günlerin ücreti maaşından kesiliyor. Bırakın Serkan’ın masraflarını karşılamayı, hastanede her gün kalmak bile bizi maddi ve manevi olarak büyük bir çöküntüye uğrattı. Üstelik her an kardeşimin ölebileceği düşüncesiyle karşı karşıyayız. Ne yapacağımızı, nasıl mücadele edeceğimizi bilemiyoruz”