Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü'nün 5 ilde eş zamanlı yaptığı operasyonda ev, işyeri ve otomobillerden hırsızlık yaptıkları öne sürülen 13 kişi yakalandı. Bu kişiler alınan ifadeleri ardından Kocaeli Adliyesi'ne sevk edilirken baskın sırasında polisin evde bulunan çocuklara çikolata ikram ettiği, yanlışlıkla zilini çaldıkları evde bulunanlardan özür dileyip onlara pişmaniye hediye ettiği ortaya çıktı. Polis tüm bunları da kendi kameraları ile kayda aldı.

OPERASYON ANLARI POLİS KAMERASINDA - VİDEO

Polisin geçen Cuma günü yaptığı eş zamanlı operasyonlarda Kocaeli başta olmak üzere İstanbul, Bolu, Samsun ve Tokat illerinde ev, işyeri ve otomobillerden hırsızlık yaptıkları iddia edilen 13 şüpheliyi gözaltına aldı.

Yakalanların ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda çalıntı olduğu anlaşılan 20 altın bilezik, 21 cep telefonu, 13 fotoğraf makinası, 7 bin 500 TL, 4 bin TL değerinde çalıntı sigara, 28 saat, 2 altın seti, 14 çift altın küpe, 7 altın künye, 8 ;altın yüzük ve 3 çalıntı araç ele geçirildi. Çalıntı eşyaların bir bölümü Emniyet Müdürlüğü'ne başvuruda bulunan sahiplerine teslim edildi.

Asayiş Şube Müdürlüğü'nde sorguları tamamlanan ve çete elebaşı olduğu iddia edilen Metin K. ile yanındaki Adem B., Hakan D., Fuat K., Tarık B., Hüseyin K., Murat A., Sinan F., Barış D., Özlem B., Vedat K., Çetin K. ve Sedat U. alınan ifadelerinin ardından Adliye'ye sevk edildi.

Polisin baskın düzenlediği evlerde, şüphelilerin çocuklarına çikolata ikram ettiği aynı zamanda yanlışlıkla zilini çaldıkları kişelerden özür dileyerek pişmaniye ikram ettiği ifade edildi.