Akil İnsanlar Grubu Karadeniz Bölge Heyeti, 'Çözüm süreci' kapsamında çalışmalarda bulunmak üzere geldikleri Kastamonu'na aralarında şehit babasının da bulunduğu bir grup tarafından protesto edildi.

Heyet Başkanı Prof. Dr. Yusuf Şevki Hakyemez ile heyet üyeleri Oral Çalışlar, Yıldıray Oğur, Fatma Benli, Bendevi Palandöken ve Kürşat Bumin, Alyans Düğün Salonu'nda düzenlenen toplantıya katıldı. Heyet üyeleri salona girerken, toplantıya alınmayan bir grup, "AKP'nin akilleri Kastamonu'dan defol git" diye sloganlar atarak eylem yaptı.

"KASTAMONU'DA KUVAY-İ MİLLİYE RUHU VAR"

Protestocuların arasında yer alan şehit babası Metin Ateş, şehit oğlunun fotoğraflarını ellerine alarak; "Benim oğlum Kastamonu şehidi, eğer bunun hesabını bize anlatmıyorlarsa burada işleri yok. Önce halk olarak bizleri aydınlatacak. Kastamonu şehitler diyarıdır. Kastamonu'da Kuvay-i Milliye ruhu var" diyerek akil insanların Kastamonu'ya gelişini protesto ettiler.

Karadeniz de gerçekleştirdikleri ziyaretlerde en sert tepkiyi Kastamonu aldıklarını belirten Akil İnsanlar Heyeti'nden Fatma Benli ise; "Biz burada akil insan olduğumuz için protesto edilmeye layık görüldük. Hepimiz farklı görüşlere sahibiz ama hepimizi buraya getiren ortak görüşler var. Ben televizyonları açtığım zaman şehit haberi duymak istemiyorum." diyerek uğradıkları protestodan rahatsız olduklarını dile getirdiler.

Akil İnsanların süreç hakkındaki anlatımlarından sonra söz alan CHP Kastamonu eski Milletvekili Mehmet Yıldırım; "Türk milleti kavramının anayasadan çıkarılmasına asla müsaade etmeyeceğiz. Gelişiniz güle güle, gidişiniz güle güle. Ne mutlu Türküm diyene!" diyerek tepkisini dile getirdi.

Salondaki diğer vatandaşların da barış süreci hakkında görüşlerini alan akil insanlar daha sonra Kastamonu'dan ayrıldı.