İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 5 Ağustos'ta yapılacak “Ergenekon" karar duruşması için Silivri'de toplanma çağrısı yapılması üzerine TGB, Ulusal Tv, Aydınlık Gazetesi ve İşçi Partisi'ne yönelik operasyon düzenledi.

Silivri'de 5 ağustos'ta verilecek olan Ergenekon Davası kararı için "duruşmayı izleme çağrısı" yapan TGB, İşçi Partisi, Aydınlık ve Ulusal TV'ye polis baskın yaptı.

İstanbul ve Ankara'da düzenlenen operasyonlarda aralarında Aydınlık Gazetesi, İşçi Partisi ve Türkiye Gençlik Birliği (TGB) yönetici ve üyelerinin de bulunduğu 15 kişi gözaltına alındı.

Gözaltına alınanların, "halkı şiddet eylemlerine ve isyana teşvik" suçlamalarının yöneltildiği öğrenildi.

TGB İstanbul İl Merkezi, TGB İstanbul İl Başkanı Olgu Özdemir, TGB Genel Başkan Yardımcısı Utku Faik Yılmaz, Aydınlık Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İlker Yücel, İşçi Partisi İstanbul İl Başkanı Osman Bilge Kuruca ve İşçi Partisi İstanbul İl Yöneticisi Emine Akfırat, Silivri Nöbet çadırının kurucusu Hıdır Hokka'nın evlerinde arama başlatıldı.

TGB Genel Başkanı Çağdaş Cengiz'in de aralarında bulunduğu 20 kişi gözaltına alındı.

Ulusal Kanal Ankara Temsilcisi Mustafa Kaya, Ulusal Kanal (Ankara) muhabiri Mehmet Kıvanç, Aydınlık muhabiri Osman Erbil ve İşçi Partisi Ankara İl Başkanı Osman Yılmaz'ın da evlerinde arama yapıldı.