Cengiz ALDEMİR/Sözcü.com.tr

Başbakan’ın armatör oğlu Burak Erdoğan’ın 20 milyon dolar değerinde bir gemi daha aldığı öne sürülmüş, Malta bandıralı yeni gemisinin, diğer 5 geminin toplam kapasitesi büyüklüğünde yeni gemisini geçtiğimiz günlerde Singapur’dan teslim aldığı. Geminin adı ise Türkçe ‘Cici’ anlamına gelen ‘Pretty’ ismini verdiği haber olmuştu.

CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk Başbakan Erdoğan'ın oğlu Burak Erdoğan'ın 34 yaşında 6 adet gemi sahibi olmasının gelir ve yöntemini meclis gündemine taşıdı.

"Hangi geliri ile ve hangi yöntemle, 6 adet gemi sahibi olabilmiştir?"

CHP'li Ali Rıza Öztürk meclis başkanlığına sunduğu önergesinde, " Yazılı ve görsel basında son günlerde çıkan haberlere göre Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın,34 yaşında olduğu belirtilen armatör oğlu Sayın Ahmet Burak Erdoğan’ın bir gemi daha satın alarak toplam 6 adet gemi sahibi olduğu iddiaları yer almıştır" dedi.

Ali Rıza Öztürk Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e, "Bu iddialar doğru mudur? Doğru ise 34 yaşındaki bir kişi, hangi geliri ile ve hangi yöntemle, nasıl 6 adet gemi sahibi olabilmiştir?" diye sordu.

Öztürk, " Sayın Ahmet Burak Erdoğan ya da şirketi, hangi tarihte vergi mükellefi olmuştur? Vergi Mükellefi olduğu tarihten bu yana yıllar itibarıyla yıllık ne kadar gelir beyan etmiş ve ne kadar vergi ödemiştir?" sorusunu da Bakan Şimşek'e yöneltti.