CUMHURİYET Halk Partisi Beyoğlu Gençlik Örgütü 68 kuşağının öğrenci liderleri Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan idam edilişinin 41'inci yıldönümünde İstiklal Caddesinde meşaleli anma yürüyüşü gerçekleştirdi. Grup yapılan açıklamanın ardından dağıldı. Taksim Meydanı'na çıkmak isteyen bir gruba polis gaz sıkarak müdahale etti. Ara sokaklarla grup ile polis arasında kovalamaca yaşandı. Bazı göstericiler gözaltına alındı.

Cumhuriyet Halk Partisi Beyoğlu Gençlik Örgütü Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının idam edilmesinin 41'inci yılında İstiklal caddesinde meşaleli anma yürüyüşü gerçekleştirdi. Saat 20:00'da CHP Beyoğlu İlçe teşkilatının önünde toplanan grup üyeleri, Galatasaray Meydanı'na doğru meşalelerle yürüyüşe geçti. Galatasaray Meydanı'na gelen grup üyeleri burada 1972'de idam edilen Deniz Gezmiş ve arkadaşları için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Daha sonra Deniz Gezmiş'in babasına yazdığı mektubu okundu. Yapılan basın açıklamasının ardından grup sessiz bir şekilde dağıldı.

GAZLI MÜDAHALE

Öte yandan Taksim Meydanı'nda Deniz Gezmiş ve arkadaşları için eylem yapmak isteyen Sosyalist Demokrasi Partisi ve Türkiye Komünist Partisi üyesi gruba polis gazlı müdahalede bulundu. Ara sokaklara kaçan grup üyelerinden bazıları polis tarafından gözaltına alındı.