sozcu.com.tr
Taraf yazarı Emre Uslu
'nun 4 ay önce attığı bir tweetteki ayrıntı, 'Emre Uslu'nun düzenlenecek operasyonu ve kimlerin gözaltına alınacağını biliyor muydu?" sorusunu akıllara getirmişti.

Yolsuzluk ve rüşvet operasyonu Türkiye'nin gündemini sarstı. Operasyon kapsamında 3 bakanın oğlu gözaltına alındı. Bunlardan biri de İçişleri Bakanı Muammer Güler'in oğlu Barış Güler.

Muammer Güler'in gözaltına alınmasını ilginç hale getiren ise Taraf gazetesi yazarı Emre Uslu'nun tam 4 ay önce 12 Ağustos'ta attığı bir tweet oldu. Emre Uslu, o gün attığı tweette 'Bakan çocuklarının adları yolsuzluklara karışmışsa kim Güler kim ağlar' ifadesini kullanmıştı.

Emre Uslu'nun tweetini daha da ilginç hale getiren ise 'Guler' kelimesi ve bu kelimenin baş harfinin büyük yazılması. O günlerde pek anlamlı gelmeyen bu tweet, İçişleri Bakanı Muammer Güler'in oğlu Barış Güler'in gözaltına alınmasıyla anlam kazandı.

Yaşanan bu durum "Emre Uslu, bugün düzenlenecek operasyonu 4 ay önceden biliyor muydu?" sorusunu akıllara getirmişti.

Yaşanan bu olayların ardından Emre Uslu bugün twitter hesabından yeni bilgiler paylaştı. Yarın çıkacak olan Taraf gazetesinde tüm açıklamanın detaylarının bulunacağını ifade eden Uslu, o tweet için İçişleri Bakanı Muammer Güler'in araya bazı isimleri koyarak 'sildirme' ricasında bulunduğu iddia etti.

Emre Uslu twitter'da şunları yazdı:

  • O twitten sonra Icisleri Bakani Muammer Guler twitimi sildirmek icin kimleri araci koydu kimleri aratti. Yarin Taraf'ta...

  • Yani sizin anlayacaginiz O twitten Muammer Guler'in de haberi vardi. Eger ben operasyonu biliyorsam O da biliyordu 150 bin takipcim de :))


BÜLENT ARINÇ'A CEVAP
Bakan Muammer Güler hakkında yazdıklarının ardından Bülent Arınç'ın bugünkü basın toplantısına cevaben konuşan Emre Uslu, hakkındaki iddialara da yanıt verdi:

Bülent Arınç'a bir cevap vereyim:

  • 1) Son dönemlerde Arınç'ın hangi söylediği doğru çıktı ki benimle ilgili söyedikleri de doğru olsun?

  • 2) Benim için Emniyetten ATILMA demiş. Yanlış. 27.08. 2009'da kendi isteğimle İstifa ettim Arınç açıklama yapmadan dersine iyi çalışmalı

  • 3) Operasyondan haberim yoktu ama Bakan çocuklarının yolsuzluk iddialarını duymuştum Sağır Sultan duymuştu Duymayan kulağını tedavi ettirsin

  • 4) Benim twittimi gündeme getirp YOLSUZLUKLARINIZI ÖRTEMEZSİNİZ. Demogoji yapacağınıza o paraların, yetim hakkının hesabını verin.

  • 5) Artık  Arınç konuşurken acımak ile gülmek arası bir hisse kapılıyorum. Açıklamları hiç inandırıcı değil, hem acınası hem gülünç çünkü...