Demirören grubuna satıldıktan sonra mart ayında 15 yıllık köşesi kapatılan Hasan Cemal nedeniyle sarsıntı yaşayan Milliyet gazetesinde Derya Sazak Genel Yayın Yönetmenliği görevinden alındı, yerine Ankara Temsilcisi Fikret Bila getirildi. Sazak'ın Milliyet'te köşe yazarı olarak devam edeceği öğrenildi. Milliyet Ankara Haber Müdürü Serpil Çevikcan Bila'nın yerine Ankara Temsilciliği'ne atandı. Çevikcan'ın yerine de, gazetenin yargı muhabiri ve Haber Müdürü Yardımcısı Gökçer Tahincioğlu getirildi.

Derya Sazak köşe yazarı olarak Milliyet'te kalacak

Derya Sazak da, Milliyet'in Ankara Temsilciliği görevinden sonra Genel Yayın Yönetmenliği'ne getirilmiş, gazetenin kısa bir süreliğine Korkmaz Yiğit'e geçmesinin ardından bu görevden ayrılmıştı. Sazak, Tayfun Devecioğlu'nun ardından ikinci kez Genel Yayın Yönetmenliği'ne getirilmişti.

Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'ni bitiren Fikret Bila, çalışma hayatına Sayıştay uzmanı olarak başladı, ancak kısa bir süre sonra ağabeyi merhum gazeteci Hikmet Bila'nın da önemli isimleri arasında yer aldığı Milliyet'e geçti. Bila, muhabirlik yıllarının ardından Milliyet'te Ankara İstihbarat Şefliği ve Ankara Temsilciliği görevlerine getirildi.

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın, gazetenin "İmralı tutanakları" haberini savunması üzerine "Batsın sizin gazeteciliğiniz" sözleriyle tepki gösterdiği Hasan Cemal'in mart ayında gazeteden kopmasının ardından Can Dündar'ın da durumunun tartışıldığı Milliyet gazetesinde genel yayın yönetmeni değişti. Derya Sazak'ın yerine, gazetenin en kıdemli isimlerinden Milliyet Ankara Temsilcisi Fikret Bila Genel Yayın Yönetmenliği'ne getirildi.

T24