Malatya'da Mescid-i Takva Camisi imamı Mahmut Arslan, çocukların camiye gelmelerini teşvik için kampanya başlattı. İmam Aslan, 40 gün sabah ve yatsı namazını camide cemaatle aksatmadan kılan çocuklara tablet bilgisayar hediye edecek.

Mescid-i Takva Camisi imamı Mahmut Arslan'ın girişimleri ile başlatılan kampanyaya ilgi büyük. 15 yaş ve altı çocuklar için başlatılan kampanyada, 40 gün boyunca aksatmadan sabah ve yatsı namazına gelenlere tablet bilgisayar verilecek. Ayrıca camiye gelen çocuklara her gün 1 ayet 1 hadis verilerek, 40 gün sonunda düzenlenecek yarışmada 40 hadis ve ayeti ezberleye 3 çocuğa da başka hediyeler verileceği belirtildi.

6 YAŞINDAKİ ÇOCUK NOEL BABA HEDİYESİ İÇİN HRİSTİYAN OLMAK İSTEMİŞ

İmam Arslan, bu kampanyayı başlatma nedenini şöyle anlattı:

"Bir gün camideyken yanıma bir vatandaş geldi. Kendisinin 6 yaşında bir çocuğunun olduğunu ve Hristiyan olmak istediğini söylediğini ifade etti. Çocuğun din değiştirmek istemesinin sebebi ise, Noel Baba'nın çocuklara her yıl sonu hediyeler getirmesiymiş. 'Bizde Hristiyan olalım ki bize de hediye getirsinler' demiş. Ben gerçekten dehşete düştüm, titredim ve şok oldum. Sonra kendi kendime dedim ki en iyisi biz çocuklara yönelik böyle bir kampanya başlatalım ki camiye gelmeye heves etsinler."

"HEM EVLATLARA HEM BABALARA VESİLE OLACAĞIZ"

Cami imamı Arslan, amaçlarının burada sadece bir tablet bilgisayar dağıtmak olmadığını asıl amaçlarının çocukları camilere en güzel şekilde alıştırmak ve kutsal değerlerimizi yakından bilmeleri olduğunu söyledi. Yaptıkları işin bir teşvik olduğunu belirten Arslan, "Allah müminlere cenneti göstermiştir. Sonra da 'Kullarım cennet var, ibadete ve itaate dikkat ederseniz cennete girersiniz' demiştir. Bizde evlatlarımızı böyle bir şey için teşvik ettik" dedi. Bu uygulama ile çocukların sabah ve yatsı namazına gelmesini beklediklerini anlatan imam Arslan, o saatte çocuğunu tek gönderemeyecek olan babalarının da bu vesile ile camiye geleceğini ve bu şekilde hem evlatlara hem de babalara vesile olacaklarını söyledi.

21 OCAK'TA BAŞLIYOR

Pazartesi günü başlayacak olan uygulamaya şimdiden çok sayıda çocuğun kayıt olduğunu anlatan Arslan, 40 gün sonunda herkese tablet bilgisayar vereceklerini bununla da yetinmeyip çocuklar arasında bir yarışma düzenleyeceklerini söyledi. Yarışmada ilk üçe giren çocuklara sponsor buldukları takdirde umre hediyesi vermeyi düşündüklerini, katkı bulamazlar ise başka hediyeler vereceklerini aktardı.

Kampanya dahilinde verilecek tablet bilgisayarların ise hayırsever bir işadamı tarafından karşılanacağı belirtildi.