Adapazarı’ndaki feci kazada, bir alışveriş merkezinin otoparkında oluşturulan pistte Go-Karta binen 24 yaşındaki Tuğba Erdoğan, hızla bariyere çarpınca başı koparak hayatını kaybetmişti.

 

 

 

Kaza sonrası Go-Kart pisti kapatıldı. Pistin sahibi ise gözaltına alındı.

İlk tutulan raporlarda; genç kızın emniyet kemerinin üst kısmını göğsü yerine boynuna doladığı ve çarpmanın şiddetiyle emniyet kemerinin başını kopardığı belirlendi.

İŞTE ÖLMEDEN ÖNCEKİ SON GÖRÜNTÜLERİ



İstanbul Adli Tıp Kurumu'na getirilen talihsiz kızın cesedinin yapılacak otopsinin ardından ailesine teslim edileceği öğrenildi.



Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.

Öte yandan CHP Hatay Milletvekili Hasan Akgöl, Tuğba Erdoğan’ın go-kart pistindeki kazada yaşamını yitirmesini Meclis’e taşıyarak, “Pistin TOSFED tarafından verilmiş lisansı ve işletmenin bulunduğu belediyece verilmiş işletme ruhsatı var mıdır?” diye sordu.
Akgöl, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na sunduğu soru önergesinde, “Sakarya ilinde bir AVM’nin bahçesinde faaliyet yürüten hobi-karting pistinde elim bir kaza meydana gelmiş ve 24 yaşında olan Tuğba Erdoğan kaza sonucu kafası koparak yaşamını yitirmiştir. Bu elim olayın sadece işletmecinin gerekli güvenlik önlemlerini almayarak sebebiyet verdiği bir cinayet mi yoksa buralara kontrolsüz faaliyet izni veren idarelerin mi suçlu olduğu eminim ki ortaya çıkarılacaktır” dedi.