F.BAHÇE özellikle ilk yarıda çok etkiliydi. Hem savunma hem de hücum anlamında kusursuz bir grafik çizdiler. Kötü diyebileceğimiz bir tek isim yoktu. Emenike, Erciyes deplasmanından sonra Kadıköy’de de ilk gollerini attı. Sow da yine fırsatçılığını konuşturdu. Ancak ikinci yarıda 2-0’ın da etkisiyle oyunu rölantiye alma çabası başlarını ağrıttı. Özellikle 70. dakikadan sonra Gaziantepspor, F.Bahçe’nin vites düşürmesinden dolayı pozisyonlar üretmeye başladı. Aradıkları golü de bulmayı başardılar. Alper Potuk, bu bölümlerde arkadaşlarının açıklarını kapatmak için her yere koştu. Ancak artık yorulunca yerini Salih’e bıraktı. Fenerbahçe’nin fizik gücü maç dakikaları ilerledikçe düşüş gösteriyor. Futbolcuların kondisyon anlamında sıkıntı yaşadıkları ortada.

Skoru erken buldukları karşılaşmalarda problem yaşamazlar. Ama geriye düştükleri ya da aradaki farkın eridiği bölümlerde ciddi tehlike altındalar. Alper’in yerine giren Salih, sahadaki diğer futbolculara göre dinç olmasının avantajını çok iyi kullandı ve Emenike’nin attığı ikinci golün hazırlayıcısı oldu.

Böylece Gaziantepspor’un puan alma umutları da bitti. Fenerbahçe dün önemli bir galibiyet elde etti. Ancak bardağın dolu tarafını mı yoksa boş tarafını mı görmek istersiniz bilmiyorum. Eğer cevabınız dolu tarafıysa, “İlk yarıdaki F.Bahçe’yi izleyin” derim. Boş tarafı ise ikinci devredeki “Rölantideki F.Bahçe” ydi. Gaziantepspor, mevcut kadrosuyla sarı-lacivertlileri zorlamaya çalıştı ama puanı alamadı.

Önümüzdeki haftalarda Kadıköy’e daha tehlikeli takımlar da gelecek. Dünkü karşılaşmanın ilk yarısındaki F.Bahçe, o takımları yenebilir. Ancak ikinci devredeki F.Bahçe için aynı şeyleri söylemek çok zor.