KİM ne derse desin, Türkiye’nin en zengin kadrosuna sahip Fenerbahçe. Özellikle orta saha rotasyonu birçok takımı kıskandıracak seviyede. Ancak önemli olan zengin kadronun doğru bir şekilde kullanılabilmesidir.

Teknik direktör Ersun Yanal her maçta farklı bir kadroyu sahaya sürüyor ve bir türlü ideal 11’ini bulamıyor. Hafta arası Avrupa, hafta sonu lig maçı oynuyor olsa Fenerbahçe bu değişiklikleri anlayabiliriz ama böyle bir durum da söz konusu değil. Rotasyonda sakatlıkların payı var ama şu net ki, Fenerbahçe’nin orta saha kurgusunda kimlerin forma giyeceğini bilmek için papatya falı açmak lazım.

AncAk Ersun hocanın bazı tercihleri gerçekten çok eleştirilecek türden. Selçuk Şahin’in dünkü maçın ilk 11’inde ne işi var? Selçuk’un bu takımda nasıl oynadığını merak ediyorum. Sahada kaldığı süre içinde tek bir olumlu hareketi olmadı. Bonservisine 13 milyon euro sayılan, hafta içinde milli takımda 2 gol atan Emenike neden yedek kulübesinde? Bu tür maçlarda Emenike rakip defansı açacak en kilit oyunculardan biri. nitekim dün oyuna girdikten sonra ağırlığını hissettirdi. Son dakikadaki golüyle hayat verdi.

ERSUN hocanın oyuna müdahaleleri de çok yerinde değil. Takım iyi oynamıyor. Hemen her hattı S.O.S veriyor. kanatlardan iyi orta gelmiyor. Forvetler yeterince beslenmiyor. Cristian’ın kendi sahada, aklı devre arası transferinde. Yani verim beklemek bile hata. Yanal’ın dünkü tek olumlu hamlesi Caner’i oyundan almaktı.

CANER iyi futbolcu ama bazen sahada kendini kaybediyor. Bir amatör futbolcu gibi davranıyor, sinirlerine hakim olamıyor. Rakibine yaptığı hareket, sonrasındaki davranışları affedilir gibi değil.

FENERBAHÇE dün güç bela kazandı. Çok iyi oynamadı ama kazanma inancından ve inadından vazgeçmemenin ödülünü aldı.