Fatih Terim, Tayyip Bey istediği için 4 maçlığına milli takımlar antrenörü oldu. Önceki akşam Futbol Federasyonu'nun binasında medya mensupları önünde imza atarak da resmen görevine başladı.

Futbolumuzun düştüğü duruma bakın, "Futbolda siyaset yok" diyen siyasetçilere sormak lazım. "Var mı, yok mu?" 'Bal gibi de var.' Spor Bakanı açıklama yapıyor "Fatih Terim'i Tayyip Bey çok istiyor" diye... Sonunda da Tayyip Bey'in istediği oluyor.

Kağıt üzerinde şu anda Federasyonla hiç ilgili olmayan, şike davasında savcılara ifade veren ve telefon konuşmaları tapelerde kayıtlı olan Göksel Gümüşdağ bu işin baş mimarı. Demek ki Tayyip bu işi kendisinde vermiş o da Yıldırım Demirören'e talimat yollamış ki Fatih Hoca teknik direktör oldu.

Kapasiteniz yok mu?
Göksel Gümüşdağ, Tayyip Bey'in yakın akrabası olduğu için federasyonları, Tayyip Bey'in ilişkilerini Göksel Bey ayarlıyor.

Benim anlamadığım bir nokta var. Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören ne iş yapard? Göksel Gümüşdağ'a "Bu iş senin değil, karışma" diyebilir mi? 'Hayır diyemez.' Onu Federasyon Başkanlığı'na Göksel Gümüşdağ getirdiği için laf söyleyemez. Çünkü Gümüşdağ federasyonun gizli başkanıdır...

Fatih Hoca, Yıldırım Demirören'in evine kahvaltıya gittiği gün o evde Göksel Gümüşdağ da vardı. İşte Türk futbolunun son durumu böyle. Ben federasyonun yönetim kuruluna da şaşırıyorum. Kardeşim içinizden biri, Demirören'e "Göksel Gümüşdağ'ın burada ne işi var?" diye soramıyor mu? İçinizden hiçbirinin Fatih Terim'le görüşecek kapasitesi yok mu? Çok merak ediyorum. Böyle bir kapasiteniz yoksa o yönetim kurulunda ne işiniz var.... Demek ki hiçbiriniz adı şike olayına karışan Göksel Gümüşdağ kadar hünerli değilsiniz.

Ya başarısız olursa...
Fatih Terim'in Milli Takım'ın başına gelmesine hiçbir şekilde itirazım yok. Fakat Fatih Hoca şu anda Galatasary Kulübü'nün sözleşmeli teknik direktörü... İki takımı birden çalıştırabilir mi? Bence 'Hayır.' Galatasaray hem ligde hem de Şampiyonlar Ligi'nde mücadele edecek. Yarın bunlardan birinde veya ikisinde de başırısız olursa yaşanabilecekleri şimdiden görüyorum.

Galatasaray Kulubü Başkanı Ünal Aysal'ın bu teklifi kabul edeceğini hiç düşünmüyordum ama emir büyük yerden gelince o da "İş milli dava olunca hayır demek olmaz" diye kabul etmek zorunda kaldı.