AYKUT Kocaman, dün Kayserispor maçın da sahaya sürdüğü kadroyla tüm konsantrasyonunu UEFA Avrupa Ligi ’ne çevirdiğini gösterdi. Zaten Gençlerbirliği mağlubiyetinin ardından yaptığı açıklamalarla ligi ikinci plana attığını gösteren Kocaman, Benfica ile perşembe günü oynanacak tarihi maç öncesi aslarını dinlendirmeyi tercih etti.

ASLINDA dünkü maç, ilk 11’de oy na yan bazı futbolcular adına “Son şans” anlamı taşıyordu. Krasic, Stoch, Serdar, Orhan gibi oyuncular performanslarıyla Aykut Hoca ’nın gözüne girdi mi bilinmez ama, dün 11’de oynayan bazı futbolcular, kendi biletlerini kestiler bence.

MAÇIN başında kolay bir golle geriye düşen Fenerbahçe, kendine çabuk geldi. Dünkü kadroyla sarı-lacivertli ekibin elinde gol bulabilmek için sadece duran toplar kalmıştı. Serbest vuruş ve kornerlerle rakip kale ablukaya alındı ama bitirici oyuncu eksikliği nedeniyle gol gelmedi.

KOCAMAN’ IN ikinci yarının başında Sow ve Kuyt’ ı oyuna almasıyla takımın kalitesi de yükseldi. İkili, atılan golde klaslarını konuşturdu. Son bölüm de kazanma isteği nedeniyle toplu hücumu iyi yapmasına rağmen toplu savunmayı unutan sarı-lacivertliler önemli tehlikeler yaşadı. Benfica maçında kaçırdığı penaltıyla saç baş yolduran Cristian, son dakika penaltısıyla Fenerbahçe ’yi galibiyete taşıdı. Bu galibiyet şampiyonluk için yeter mi bilinmez ama tarihi Benfica maçı öncesi takıma büyük moral olacak.