Önceki gün öğleden sonra Galatasaray’ın Fatih Terim’le sözleşmesini 2 yıl uzattığı haberi gündeme bomba gibi düştü. Görev yaptığı 8 sezonda sarı-kırmızılı ekibe 6 şampiyonluk yaşatan, Galatasaray’ı Avrupa’da zaferden zafere koşturan Terim için yönetimin bu kararı belki de en güzel doğum günü hediyesi oldu. Dün 60 yaşına basan tecrübeli teknik patron 2 yıl daha Galatasaray’ı çalıştıracak, ancaaak...

İşin bir de ancak tarafı var ki, burası önemli... Galatasaray yönetimi, Terim’le göreve devam etme kararı aldı ama imzalar henüz atılmadı. Bu sezon Galatasaray teknik direktörlüğünün yanında A Milli Takım’ı da çalıştıracak olan Terim, kararı- nı kendisi verecek. TFF ile 1 yıllık sözleşme imzalayan kurt hoca, ya Galatasaray’ın teklifini kabul edip sadece sarı-kırmızılı ekibi çalıştıracak ya da A Milli Takım’daki görevine devam edecek. Başkan Ünal Aysal, Romanya maçı sonrası yanıt almayı umduğunu net şekilde açıkladı.

Sarı-kırmızılı yönetim aldığı bu kararla Terim’e olan inanç ve güvenini gösterdi. Gözünü Avrupa’nın zirvesine diken Başkan Aysal ve ekibi, bu hedefe Terim’le birlikte ulaşmak istiyor. Ancak hem milli takım hem de Galatasaray’da aynı anda devam etmesinin bu hedefe ulaşma yolunda bir risk teşkil ettiğini de görüyorlar. Bunu da açık şekilde söylüyorlar.

Özetle Galatasaray yönetiminin söylediği şu: Bir koltukta iki karpuzu evin kapısından mutfağa kadar taşıyabilirsiniz. Ancak marketten eve kadar taşımak istediğinizde kapruzlardan biri kırılabilir.

Top artık mparator’da. Galatasaraylı yöneticiler “Fatih Terim bizim kıymetli hocamızdır. Bize UEFA Kupası’nı kazandırdı. Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek finale taşıdı. Kendisinin Galatasaray’ı tercih edeceğinden eminiz” diyorlar. Muhtemelen imzalar atılacak. Bu da A Milli Takım’ın 2016 Avrupa Şampiyonası elemelerine yeni bir hocayla başlayacağı anlamı taşır.