Dünkü maçı izlerken ister istemez insanın aklına Fenerbahçe’nin geçen sezonki Avrupa maçları geliyor. İki takım arasında dağlar kadar fark var. Takım yeterince koşmuyor. Futbolcular pas yapmayı unutmuş. Karşındaki rakip 3. sınıf bir Avrupa takımı değil, Arsenal... Böyle oynarsan yenilmeye de mahkum olursun.

Fenerbahçe'nin orta sahası yoktu dün. Meireles sahada gezindi. Emre çok formsuz. Mehmet Topal biraz çabaladı, yalnız kaldı. Üç pas yapamadılar. Hal böyle olunca da orta alan hakimiyetini eline geçiren Arsenal oyunu istediği gibi yönlendirdi. Tempoyu istediği gibi ayarladı. Arsene Wenger, Ersun Yanal’a tam anlamıyla ders verdi.

Konyaspor maçındaki taktiksel ve oyuncu tercihlerindeki hatasını Ersun Yanal yine sürdürdü. Gökhan Gönül kadrodaysa neden ilk 11’de oynamaz? Ya da Gökhan’ın sakatlığı biliniyorken neden o bölgeye transfer yaptırmazsın? 13 milyon euro ödenen Emenike neden yedek kalır?

Aykut Kocaman’ın mirasını erken tüketiyor Ersun hoca. Sadece ben değil, bütün Fenerbahçeliler Aykut Kocaman dönemindeki takımı, futbolu daha sezon başından mumla arar olduk. Şu geçen kısıtlı süre bile Ersun Yanal’ın büyük takım hocası olmadığı gerçeğini net bir şekilde gözler önüne serdi. Trabzonspor’da da başarılı olamayan Yanal’a Fenerbahçe 2 gömlek büyük geldi.

Bu skordan sonra deplasmandaki rövanş için hiçbir umut kalmadı. Fenerbahçe dün Şampiyonlar Ligi’ne veda etti. Yanal’ın 25 milyon Fenerbahçe taraftarına böyle bir takım izlettirme hakkı yok. Ya hemen kendini ve takımı toparlasın ya da gerekeni yapsın...