Hollanda Birinci Futbol Ligi'nde (Eredivisie) geçen hafta şampiyonluğunu ilan eden Ajax, sezonu galibiyetle kapattı. Groningen deplasmanından 2-0 galip ayrılarak puanını 76'ya yükselten Amsterdam ekibi, Şampiyonlar Ligi'ne doğrudan katılacak.

Hafta içinde Hollanda Kupası'nı AZ Alkmaar'a kaptıran PSV Eindhoven, FC Twente deplasmanında beklenmedik bir mağlubiyet aldı. Mark van Bommel'in kırmızı kart gördüğü karşılaşmayı 3-1 kaybeden Eindhoven, ligi 69 puan ve averajla Feyenoord'un önünde 2. sırada tamamladı ve Şampiyonlar Ligi ön eleme gruplarına katılma hakkı kazandı.

Ligde bu sezon başarılı bir performans sergileyen Feyenoord, son haftaya kadar taşıdığı Şampiyonlar Ligi'ne gitme umudunu yitirdi. NAC Breda'yı yıldız oyuncusu Pelle'nin attığı golle 1-0 yenen Rotterdam ekibine, bu galibiyet yetmedi. Aynı puana sahip PSV'nin ardından ligi averajla 3. sırada bitiren Feyenoord, UEFA Avrupa Ligi'ne katılacak.

Ayrıca ligi 4. sırada tamamlayan Vitesse ile Hollanda Kupası'nı kazanan AZ Alkmaar da UEFA Avrupa Ligi'ne katılım hakkı elde etti.

PLAY-OFF'LAR, DÜŞENLER, ÇIKANLAR

UEFA Avrupa Ligi biletini alacak son takım play-off karşılaşmaları sonunda belli olacak. FC Utrecht, FC Twente, Groningen ve Heerenveen takımları 16 Mayıs'ta başlayacak play-off serisinde mücadele edecek. Bu mücadeleden birinci çıkan takın takım UEFA Avrupa Ligi vizesi alacak.

Sezonu son sırada tamamlayan Willem II'nin bir alt lige düştüğü Eredivise'de, düşme hattında büyük bir mücadele yaşanacak. Roda JC Kerkrade ve VVV-Venlo takımları, İkinci Lig'den (Jupiler League) Go Ahead Eagles, MVV Maastricht, FC Volendam, Helmond Sport, Spart Rotterdam ve De Graafschap ile yükselme grubu maçları yapacak. Grupta ilk iki sırayı alacak takımlar Eredivisie'de oynama hakkı kazanacak. Daha önce İkinci Ligi şampiyon tamamlayan SC Cambuur Eredivisie'ye doğrudan yükselmişti.