Spor Toto Süper Lig'in 4. haftasında Trabzonspor evinde Karabükspor ilekarşı karşıya geldi. Avni Aker'de oynanan ve pozisyon açısından oldukça durgun geçen mücadeleyi bordo-mavililer 1-0 kazandı.

İlk yarısı 0-0 sona eren karşılaşmanın tek golünü 76. dakikada Paulo Henrique attı. Brezilyalı oyuncu ligdeki ilk golünü de kaydetmiş oldu.

Bu skorun ardından Trabzonspor puanını 6'ya çıkardı ve 8. sıraya yükseldi. Karabükspor ise ilk mağlubiyetini alırken, 7 puanla 3. sıraya geriledi.



TRABZONSPOR: 1 - KARABÜKSPOR: 0

STAT: Avni Aker
SAAT: 20.30
YAYIN: LiG TV
HAKEM: Serkan Çınar

TRABZONSPOR: Onur, Zeki Yavru, Mustafa, Aykut Demir, Olcan Adın, Zokora, Yusuf, Aykut Akgün, Adrian, Malouda, Henrique,

KARABÜKSPOR: Waterman, Erdem, Mabiala, Sebastian, Uğur, Samba Sow, Hakan, İlhan Parlak, Ahmet İlhan, Lualua, Gökhan Ünal

İLK YARIDAN POZİSYONLAR
7. dakikada Adrian'ın pasında, sol çaprazdan ceza alanına giren Olcan Adın'ın şutunda, top yandan auta gitti.
25. dakikada rakiplerinden sıyrılarak ceza alanına doğru sokulan Ahmet İlhan Özek'in şutunda top üsten auta çıktı.
32. dakikada Gökhan Ünal'ın ceza alanı dışından sert şutunda kaleci Onur Recep Kıvrak'ın yumruklarıyla önlediği topu savunmada Mustafa Yumlu taçagöndererek uzaklaştırdı.
33. dakikada sağdan ceza alanına giren LuaLua'nun şutunda kaleci Onur Recep Kıvrak, yatarak kornere çeldi. 
35. dakikada Yusuf Erdoğan'ın pasında, soldan ceza alanına doğruhareketlenen Adrian'ın şutunda, top üsten kornere gitti.
42. dakikada Adrian'ın soldan korner atışında, ceza alanı içinde iyi yükselen Mustafa Yumlu'nun kafa vuruşunda, yerden seken top direğin az farklaüzerinden auta çıktı.
45. dakikada Yusuf Erdoğan'ın sağdan ortasında, altı pas içerisinde Henrique'nin çapraz pozisyonda yaptığı kafa vuruşunda, meşin yuvarlak yandan auta gitti. 


İKİNCİ YARIDAN POZİSYONLAR
59. dakikada Adrian'ın sol çaprazdan kullandığı serbest vuruşta, barajı geçen top çok az farkla yandan auta çıktı.
61. dakikada Trabzonspor çok önemli bir gol fırsatından yararlanamadı. Bu dakikada Henrique'nin ara pasında ceza alanı sol çaprazında topla buluşan Yusuf Erdoğan'ın aşırtma vuruşunda kaleci Waterman'ı geçen top yan direkten döndü. Daha sonra savunma tehlikeyi uzaklaştırdı.
63. dakikada Malouda'ın ceza alanı dışından sert şutunda kaleci Waterman iki hamlede topu kontrol etti.
69. dakikada Gökhan Ünal'ın ceza alanı sağ çaprazından yerden şutunda kaleci Onur Recep Kıvrak, iki hamlede topa sahip oldu.
74. dakikada Yusuf Erdoğan'ın soldan ortasında, ceza alanı içindeki Mustafa Yumlu'nun kafa vuruşunda, meşin yuvarlak üstten auta çıktı.
76. dakikada Trabzonspor golü buldu. Colman'ın ara pasında ceza alanı içinde topla buluşan Henrique'nin şutunda meşin yuvarlak kaleci Waterman'ın üzerinden filelerle buluştu: 1-0
78. dakikada Uğur Uçar'ın soldan kullandığı korner atışında, ceza alanındaki İlhan Parlak'ın kafa vuruşunda, kaleci Onur Recep Kıvrak sol alt köşesinden filelere doğru giden topu kornere çelmeyi başardı.
88. dakikada Olcan'ın kullandığı serbest vuruşta, kaleci Waterman sağ köşesine gelen topu yatarak kornere çıkarmayı başardı.

KAFKAS AVNİ AKER'E GERİ DÖNDÜ
Geçtiğimiz sezon Trabzonspor'u çalıştıran Teknik Direktör Tolunay Kafkas, başkan İbrahim Hacıosmanoğlu göreve geldikten sonra takımdan gönderilmişti. Kendisiyle görüşülmeden görevine son verilmesine içerleyen Tolunay Kafkas da tazminatından vazgeçmemişti. Tolunay Kafkas bu kez Karabükspor'un karşısında eski takıma karşı sahaya çıktı. Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu da maçı protokol tribününden izledi. Maç öncesi ise her iki takım teknik direktörü sarılarak birbirlerine başarı dileklerinde bulundu.

MALOUDA AYIN FUTBOLCUSU ÖDÜLÜNÜ ALDI
Trabzonsporlu taraftarların verdiği oylar sonucunda Ağustos ayının en değerli oyuncusu seçilen Fransız futbolcu Florent Malouda, maç öncesi ödülünü Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'ndan aldı.

VOLKAN ÇIKTI YUSUF GİRDİ
Trabzonspor'da Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu, ısrarla Çaykur Rizespor maçından ağlayarak çıkan Volkan Şen'in bir sonraki maçta ilk 11'de sahaya çıkmasının yanlış olduğunu söylemişti. Başkan Hacıosmanoğlu ayrıca 1461 Trabzon'dan gelen futbolcuların daha fazla şans bulması gerektiğine vurgu yapmıştı. Bu gelişmeler üzerine teknik direktör Mustafa Akçay da beklenen hamleyi yaptı ve Karabükspor ile oynanan maçta Volkan Şen'i kulübeye çekerek Yusuf Erdoğan'ı ilk 11'de sahaya sürdü. Bordo – mavili takımda Caner Osmanpaşa bu sezon ilk kez 18 kişilik kadroda kendisine yer buldu.

BAŞKAN HACIOSMANOĞLU BASIN İLE SOHBET ETTİ
Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, bu sabah basın mensuplarıyla sohbet toplantısında bir araya geldi. Kameraların görüntü alınmasının istenmediği toplantı Karadeniz Teknik Üniversitesi Sahil Tesisleri'nde gerçekleştirildi. Kahvaltı sonrası sonrasında yapılan sohbet toplantısında karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu.

BOSİNGWA RİSKE EDİLMEDİ
Trabzonspor Teknik Direktörü geçtiğimiz hafta içerisinde 1461 Trabzon ile oynanan hazırlık maçında forma verdiği Jose Bosingwa'yı beklenenin aksine Kardemir Karabükspor ile oynanan maçta 18 kişilik kadroya almadı. Akçay'ın sakatlıktan yeni kurtulan Bosingwa'yı tam hazır olmadan oynatıp riske etmemek adına böyle bir karar aldığı belirtildi.

BATUHAN TRİBÜNE EMRE KULÜBEYE
Bordo – mavili takımda forma şansı bulamadığı için takımdan gitmek istediğini yönetime ileten Emre Güral, transfer sezonu bitmesine karşın takımda kalmıştı. Bu dönemde Batuhan'a şans veren Teknik Direktör Mustafa Akçay, bu oyuncudan da istediği verimi alamayınca Emer Güral'ı, Karabükspor ile oynanan maçta 18 kişilik kadroya aldı. Bordo – mavili takımda Janko, Abdülkadir, Alanzinho, Batuhan, Fatih Öztürk, Giray Kaçar, Kadir Keleş ve Bosingwa kadroya giremeyen isimler oldu. Akçay, mevcut kadroda bulunan 9 yabancıdan 4'ünü ilk 11'de sahaya sürerken, 2 futbolcuyu da kulübede oturttu.

TRİBÜNLER BOŞ KALDI
Trabzonsporlu taraftarlar, ligin 4. haftasında Kardemir Karabükspor ile oynanan maça fazla ilgi göstermedi. Hüseyin Avni Aker Stadyumu'nda kale arkası tribünleri dolarken 40 TL'den satışa çıkarılan Maraton tribününün büyük bir bölümünün boş oluşu dikkat çekti. Maçı 10 kadar Karabükspor taraftarı da izledi.